Veebifilmide festivalile laekus märkimisväärsed 109 filmi

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikaamera.
Filmikaamera. Foto: Internet

Eile lõppes tööde esitamine veebifilmide festivalile «Lae üles!», mille käigus astusid võistlustulle 109 lühifilmi.

Veebifilmide festivali korraldatakse esimest korda. Selle eesmärgiks on julgustada inimesi oma tehnika võimalusi ja mitmekülgsust veelgi enam kasutama. Seega ei ole oluline, kas filmijupp on tehtud fotoaparaadi, videokaamera või mobiiltelefoniga, peamine on idee ise. Filme sai üles laadida otse veebis ning andekad lood on vaadatavad festivali veebikeskkonnas.

Tunnustatud režissöör ja antud projekti raames lektorina üles astuv Ilmar Raag ütles, et veebifilm on järjest enam populaarsust koguv nähtus. «Üha enam on tegemist n-ö pärisfilmiga. Viimase 100 aasta jooksul on maailma filminduses toimunud uskumatuid innovatsioone,» nentis Raag.

«Coppola möönis juba 90ndatel, et filmitegemine on muutunud nii lihtsaks, et selleks on võimeline ka väike tüdruk Ohio osariigist. Kui varem oli filmi auditooriumiks tüdruk ise, siis nüüd on internet seda oluliselt laiendanud,» lisas ta.

Festival sai alguse juba 21. novembril, mil kuulutati välja registreerimise algusaeg, eile lõppes filmide esitamise tähtaeg. Kõik festivalitööd on vaadatavad festivali veebikeskkonnas.

Festivali tulemused selguvad 31. jaanuaril Kinomajas toimuval üritusel, kus ekraanile jõuavad 10 parimat tööd, mille seast valitakse välja parim veebifilm 2008.

Üritus algab kell 18.00 ja on kõigile tasuta. Žürii koosneb teada-tuntud tegijatest Eesti filmi- ja kultuurimaastikul: kinobussi looja Mikk Rand, režissöör Rene Vilbre, PÖFF-i tehnikajuht Sten-Kristjan Saluveer, Toru eestvedaja Jüri Kaljundi ning helilooja Andres Valkonen.

Overalli algatatud veebifilmide festivalil on huvilistele välja pakkuda lisaks põnevad filmiteemalised töötoad ning loengud, mille raames jagavad kogemusi näiteks tunnustatud režissöör Ilmar Raag, tuntud filmi- ja loodusmees Riho Västrik ning Filmimehe spetsialistid Raimo Kummer, Raivo Lugima ja Vallo Laurimaa. Töötoad-loengud toimuvad ajavahemikul 23.- 26. jaanuar ning nende kohta saab täpsemat informatsiooni festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles