Eurovisiooni hääletamise reegleid muudeti taas (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaad esindab tänavu Eurovisioonil Yulia Samoilova
Venemaad esindab tänavu Eurovisioonil Yulia Samoilova Foto: SCANPIX

Euroopa Ringhäälingute Liit muutis taas Eurovisiooni hääletussüsteemi, vahendab Eurovision.tv . Uuendus muudab rahvusliku žürii otsuse selle üksikute liikmete otsusest kõrgemaks.

Üldiselt saab Eurovisiooni hääletamisel otsustavaks iga riigi telefonihääletuse ja rahvusliku žürii hääletuse kombinatsioon. 

Siiani käis žürii hääletamine nii, et iga žürii liige tegi lugudest oma edetabeli. Kõige kõrgema keskmise koha saanud laul sai žüriilt kokku maksimum punktid. (12-1punkti)

Kui aga ühe žüriis olnu arvamus teiste omast täiesti erines, võis see lõplikku seisu kõvasti mõjutada, kirjutab Eurovision.tv.

Tänavusel Eurovisioonil ei ole iga üksiku žüriiliikme häälel enam samaväärsed. Euroopa Ringhäälingute Liit määrab igale edetabelipositsioonile erineva väärtuse. Esikolmikusse valitud laulud saavad kokku kõrgema hinde.

Mida madalamale kohale žüriiliige laulu hindab, seda väiksem on selle mõju vastava riigi hääletuse lõpptulemusele. Mida kõrgemale kohale žüriiliige laulu hindab, seda rohkem see lõplikku tulemust mõjutab.

Vaata uut hindamisüsteemi seletavat graafikut SIIT

Publiku ja žürii häälte osakaalu see muudatus ei mõjuta, need on ikka 50/50. Esmaspäeval 30.aprillil avalikustatakse ka žüriiliikmete nimed. 

Eurovisioon 2016, melu pressikeskuses finaali ajal
Eurovisioon 2016, melu pressikeskuses finaali ajal Foto: Eero Vabamägi
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles