«Koopamehed» said miljarditesse ulatuva päranduse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Koopamehed» said miljarditesse ulatuva päranduse
«Koopamehed» said miljarditesse ulatuva päranduse Foto: SCANPIX

Ungaris said kaks rahatut ja koopas elavat meest miljardite eurode suuruse päranduse.

Zlot ja Geza Peladi elasid Budapesti lähedal metsas koopas ning hoidsid endal hinge sees pudelite korjamisega, kirjutab stuff.co.nz.

Nüüd aga suri meeste vanaema, kes elas Saksamaal Baden-Württenbergis. Ta jättis lastelastele  nelja miljardi euro (62 miljardit krooni) suuruse päranduse

Ungari heategevusorganisatsioonide ja ametkondadega võtsid ühendust advokaadid, kes palusid üles otsida Zlot ja Geza Peladi nimelised isikud.

«Teadsime, et meie ema pärines jõukast perekonnast. Ema ei suhelnud oma perekonnaga ning jättis meid maha. Teame, et me ema ja isa on surnud,» sõnas Geza Peladi.

Saksa seaduse kohaselt on otsesed järglased automaatselt pärijad.

«Kui me selle päranduse ikka saame, siis me elu muutub täielikult. Võib-olla me leiame endale siis ka naised, sest praegu ei soovi mitte üksi naine meiega tegemist teha. Meil ei ole aimugi, kas meie ema vanaemale meist rääkis. Meile teadaolevalt leidsid vanema advokaadid meid üles perekonna sugupuud uurides,» lisasid mehed.

Budapesti kodutute eest hoolitseva Malta ordu esindaja Guyla Balazs Csaszar kinnitas, et nendega võtsid ühendust saksa advokaadid, kes palusid üles otsida kaks venda, kes on saanud suure päranduse.  

Vennad leiti üles, nende isikud tehti kindlaks ning kuulumine saksa jõukasse perekonda leidis kinnitust.

Advokaatide sõnul sõidavad vennad juba lähiajal Saksamaale oma pärandust kätte saama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles