PETA uurib filmivõtetel šimpansi peksmise juhtumit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šimpans
Šimpans Foto: AFP / Scanpix
Loomakaitsega tegelev ühendus Inimesed Loomade Eetilise Kohtlemise Eest ehk PETA õhutab Hollywoodi võtteplatsidel toimuvaga kursis olevaid inimesi jagama infot filmides osalevate loomade halva kohtlemise kohta.

Üleskutse on reaktsioon uue filmi «Speed racer» võtetel toimunud juhtumile, kus üht näitlejat hammustanud šimpans Chim Chim karistuseks läbi peksti, kirjutab Femalefirst.

Teiste sarnaste juhtumite päevavalgele toomiseks avaldas PETA leheküljesuuruse reklaami meelelahutustööstuse ajalehes Daily Variety, et asjaga kursis olijad oma kogemusi jagaksid.

«Variety lugejad, kes näevad pealt loomade julma kohtlemist filmivõtetel, peaksid sellest otsekohe PETAle teatama,» sõnas loomakaitseühingu esindaja.

Loomadest näitlejate julma kohtlemise kohta info kogumiseks avas PETA ka eraldi telefoniliini ning aadressil NoMoreMonkeyBusiness.com asuva veebilehe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles