Erimeelsused mälumängus: kas kile on sama mis mullikile?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälumängusaade "Mis? Kus? Millal?" Kanal 2s - muusik ja raadiosaatejuht Indrek Vaheoja
Mälumängusaade "Mis? Kus? Millal?" Kanal 2s - muusik ja raadiosaatejuht Indrek Vaheoja Foto: Kanal 2

Pühapäeval Kanal 2 eetrisse jõudnud mälumängu «Mis? Kus? Millal?» avalahing tekitas televaatajate ja saate tegijate vahel diskussiooni.

«Mis? Kus? Millal?» on telemäng, kuhu vaatajad saavad küsimusi saata ning võistkond peab neile saates ühe minuti jooksul vastama. Kui aga võistkond õiget vastust ei tea, saab küsimuse esitaja raha, vahendab Õhtuleht.

Saates tekitas segadust küsimus, mis puudutas Alfred Fieldingu ja Marc Chavannes leiutist aastast 1957. Nimelt uuriti, mille leiutasid need kaks tegelast 1957. aastal täiesti juhuslikult, kui nad üritasid luua kergesti puhastatavat tapeeti.

Kuigi võistkond pakkus vastuseks «kile», oli televaataja küsimuse õigeks vastuseks märkinud «mullikile».

«Saatemeeskonnaga oli mul kirjavahetus, kus mulle vastati, et saatel ongi formaat, mis ei eelda täpseid faktiteadmisi, vaid oluline on, et mängijad õiges suunas mõtleksid,» sõnab küsimuse esitaja Moonika Teras.

See vastus tekitas Terases imestust, kuna kõik eelnevad küsimused olid nõudnud faktilisi teadmisi.

«Kui tavalistes mälumängudes küsitakse konkreetseid küsimusi, mis eeldavad konkreetseid vastuseid, siis «Mis? Kus? Millal?» sisemine loogika on oluliselt erinev,» rõhutab Kanal 2 avalike suhete juht Heili Klandorf, et küsimus peab võimaldama loogilist tuletamist ja loomingulist arutelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles