Kõige stressirikkam aeg – teisipäeviti kell 11.45

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlaste sõnul on nädala kõige stressirikkam aeg teisipäeviti umbes kell 11.45.

Uurijate kinnitusel tegelevad töötajad nädala teise tööpäeva ennelõunasel ajal esmaspäevast jäänud tegemata asjadega ja eelseisva töönädala planeerimisega, kirjutab The Telegraph.

Kui esmaspäev on pärast puhkepäevi sisseelamiseks ja uuesti järje peale saamiseks, siis teisipäeval töötatakse juba täie hooga.

«Teisipäev on see kriitiline päev, mil lühikese aja jooksul võib kuhjuda palju asju. Samuti püütakse iga hinna eest hästi palju ära teha. Kell 11.45 on see murdepunkt, mil mitmed asjad võivad ühele ajale sattuda,» selgitasid uurijad.

Uuringu ühe läbiviija Graham Watersi sõnul peavad inimesed esmaspäeva kõige hullemaks nädalapäevaks, kuid tegelikult ei pea see paika.

«Esmaspäeval elatakse sisse ja  püütakse minimaalselt end rakendada. Selle tõttu võib teisipäev stressi- ja tööülesanneterikkaks kujuneda,» selgitas Waters.

Ta jätkas, et teisipäeva ennelõuna kasvatab tegemata asjade tõttu pingeid ning sellega seoses ka stressi.

«Teisipäev on üks neist päevadest, mil töötajad tihtipeale lõunale ei jõua. Kuna lõunavaheaega ei ole, siis kasvab väsimus ja närvipinge,» lisasid uurijad.

Uuringus osalenutest 53 protsenti tunnistas, et püüab esmaspäeval lihtsamalt läbi ajada. Iga kümnes vastanu tunnistas, et esmaspäeviti surfab ta võimalusel töö tegemise asemel internetis.

Iga viies töötajad lahkub teisipäeviti töölt tavapärasest palju hiljem.

Uuringus osalenutest üle poole tunnistas, et esmaspäevase sisseelamise tõttu kuhjunud tööd tekitavad stressi juurde.  Neljandiku arvates on nende töökoormus liiga suur ja iga viies vastanu tunnistas, et stress on nende igapäevatöö osa.

12 protsendi arvates teevad ülemused ja kolleegid meelega  nende elu keeruliseks.

Tervisespetsialistide kinnitusel mõjub paljude asjade ühele päevale kogunemine tervisele negatiivselt.

«Mitte ainult stress, vaid ka vale toitumine mõjutab tervist. Kui ei ole aega korralikult lõunat süüa, siis aetakse millegi käepärasega läbi ning see omakorda kurnab tervist või muudab isegi haigeks, kahjustades immuunsüsteemi,» sõnas toitumisspetsialist Fiona Hunter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles