Red Hot Chili Peppers toob Tallinnasse ligi 100 tonni heli- ja valgustehnikat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Balzary aka Flea
Michael Balzary aka Flea Foto: BDG Music

Täna, 26. juulil algavad Tallinna Lauluväljakul ettevalmistustööd Red Hot Chili Peppers’i Tallinna kontserdi läbiviimiseks.

Lava ülespanek algab ülehomme ning kestab koos show'ks vajaliku heli- ja valgustehnika paigaldamisega kolm päeva. Bänd esineb Tallinnas uue nädala esmaspäeval.

Kuna Tallinna show näol on tegemist Red Hot Chili Peppers’i ainsa välikontserdiga Baltimaades, tuuakse Tallinna Lauluväljakul kasutatav välikontserdi lavakomplekt mitme suure veokiga Poolast, kus muusikud esinevad 27. juulil.

Kokku tuuakse Tallinnasse ligi 100 tonni lava tehnilist varustust. Tänase ja homse päeva jooksul viiakse lauluväljakul läbi ettevalmistustöid. 50-meetrise laiuse, 30-meetrise sügavuse ja 20-meetrise kõrgusega lava ehitus algab ülehomme.

Lavakujunduse eest vastutab firma United Visual Artists, kellel on ette näidata koostööd selliste kuulsate artistidega nagu Massive Attack, Jay-Z, Kylie Minogue, Robbie Williams ja George Michael. Kujunduses kasutatakse mitmeid tipptasemel videolahendusi sh 120 ruutmeetri suurust LED-paneeli. Show ühe põhielemendina on kasutusel ka mitu suurt videoekraani, igaüks neist 3 meetrit lai ja 10 meetrit kõrge. Lava kohal liikudes ja kuju muutes moodustavad need muljetavaldava dünaamilise ja kolmemõõtmelise videopildi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles