Prantsusmaa noorim koroonaviiruse ohver on 16-aastane tüdruk: kõik algas kergest köhast (1)

Elu24
Copy
Prantsusmaal suri koroonaviiruse tagajärjel 16-aastane Julie.
Prantsusmaal suri koroonaviiruse tagajärjel 16-aastane Julie. Foto: Kuvatõmmis sotsiaalmeediast

Prantsusmaal on reede hommiku seisuga koroonaviirusesse surnud 1696 inimest, noorim neist välismeedia teatel 16-aastane tüdruk, kel polnud varasemaid terviseprobleeme.

Prantsusmaa võimuesindajad teatasid eile, et ööpäeva jooksul on riigis koroonaviiruse tagajärjel surnud 395 inimest. Nende seas oli ka 16-aastane Julie, vahendas kohalik leht Le Parisien.

Essonne'ist pärit teismelisel tüdrukul polnud varasemaid tervisehädasid. Tüdruku ema sõnul ilmnesid haigusnähud eelmisel laupäeval kerge köhaga, seejärel tekkisid hingamisraskused. Esmaspäeval viidi Julie Pariisi haiglasse, kus ta ööl vastu kolmapäeva suri.

Tüdruku ema Sabine on juhtunust loomulikult murtud ning tunneb pahameelt, et teavitustööst jääb vajaka. «Algusest peale on meile räägitud, et viirus ei mõjuta noori inimesi. Me uskusime seda, nagu kõik teisedki,» rääkis naine, kelle sõnul on olukord talumatu.

Julie vanem õde Manon ütles samuti, et keegi pole selle «mutantviiruse» eest kaitstud. «Me peame lõpetama uskumise, et see mõjutab ainult vanemaid,» rääkis neiu, kes on nüüd emaga koduses karantiinis.

Julie suri Pariisis Neckeri haiglas, mida mõni nädal tagasi külastas president Emmanuel Macron. Pildil haigla esmaabitöötajad.
Julie suri Pariisis Neckeri haiglas, mida mõni nädal tagasi külastas president Emmanuel Macron. Pildil haigla esmaabitöötajad. Foto: SIPA/Scanpix

Prantsusmaa võimuesindajad on rõhutanud, et noorte seas tuleb tõsiseid juhtumeid ette väga harva.

Julie lähedaste sõnul armastas ta tantsida, laulda ja teisi naerma panna.

Mõne päeva eest kirjutasime, et Inglismaal saatis koroonaviirus hea tervise juures 5-aastase poisi päevadeks haiglavoodisse. Loe selle kohta pikemalt siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles