Oscarile nomineeritud filmid, mida nädalavahetusel PÖFFil vaadata

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Loojang"
Kaader filmist "Loojang" Foto: PÖFF

Alljärgnevalt leiad nädalavahetuse filmivaliku, mida riigid erinevatest maailma nurkadest on pidanud oma parimaks ning esitanud Oscari kandidaatideks.

Laupäev

Põlemine

Lõuna-Korea Oscari kandidaat

Põnevusfilm, mis räägib ühest eksinud noorest mehest, naisest, kellesse ta armub, ja manipuleerivast võõrast, lausa kubiseb mõistatustest. 

Piir

Rootsi Oscari kandidaat

Tolliametinik Tina on kogu elu pidanud häbenema oma keskmisest inetumat välimust, kuid kui tollipunkti satub samasuguse pelutava välimusega Vore, algab Tina teekond oma tõelise identiteedi leidmiseks. 

Pühapäev

Donbass 

Ukraina Oscari kandidaat

Tragikomöödia Novorossija grotesksest ja absurdsest moodustisest, kus elavad tavalised inimesed tõejärgse ajastu absurdses argipäevas. Sõjaseisukord, juhuslikud pommid, korruptsioon, ajupesu, «puhkusel» viibivad sõbraliku naaberriigi sõja-väelased, võltspatriotism ja 70 aastat tagasi pooleli jäänud ideevõitlus «fašismiga».

Mind ei huvita, kui me ka läheme ajalukku barbaritena

Rumeenia Oscari kandidaat

Ülipikk pealkiri, mida tuleb kindlasti kasutada jutumärkides, sest tegu on 1941. a tsitaadiga Rumeenia vägede ülemjuhatajalt, mis puudutab Odessa tsiviilelanike massimõrva. Omapärane film sellest, miks mõnedest teemadest on raske kunstikeeles rääkida. 

Yomeddine 

Egiptuse Oscari kandidaat

Miks isa talle järele ei läinud – see on küsimus, mis ajab teele Beshay. Ta on terve elu elanud kauges külas koos teiste pidalitõbistega. Pärast naise surma otsustab ta, et on aeg leida vastused. 

Tartu

Loojang

Ungari Oscari kandidaat 

Film viib vaataja teekonnale läbi tuledesäras Budapesti 20. sajandi algul. Imekaunis Irisz  naaseb oma töökohta peenes kübarapoes, mille on tema kadunud ­isalt üle võtnud ahne aristokraat Oszkár. Kuulujutud vennast, kellest Irisz pole varem midagi kuulnud, sunnivad naist võtma ette kartmatuid tõeotsinguid. 

Kapernaum

Liibanoni Oscari kandidaat

Filmi pealkiri «Kapernaum» tähendab paika täis kaost ja hullumeelsust. Just seal jutustabki liibanoni režissöör Nadine Labaki meisterlikult lahti oma ülimalt emotsionaalse mõistuloo elust vaesuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles