Christian Bale võitleb nii ekraanil kui ekraani taga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Bale
Christian Bale Foto: SCANPIX

Briti päritolu Hollywoodi staar  Christian Bale on uue filmiga «The Fighter» uuesti staaride koorekihti tõusnud.

Kuid ta ei võitle mitte ainult kinolinal, vaid ka selle taga, kuna tal on oma perekonnaga väga keerulised suhted, kirjutab Daily Mail.

Staaril tekkis Londonis kolm aastat tagasi oma ema Jenny ja õega Sharoniga kaklus ning ta arreteeriti. Hiljem aga tekkis tal tuline sõnavahetus filmi «Terminator Salvation» võtteplatsil ühe võttemeeskonna liikmega.

Need kaks sündmust tekitasid ta elus kaose. Väidetavalt katkestas Bale oma perekonnaga kõik sidemed. Samal ajal aga oli tal karjääris mitu läbikukkumist. Hollywoodi vaatelejate sõnul tekkis Bale`il tagasilöök sellest, et ta ei suuda vahel oma kuuma iseloomu taltsutada.

Kuid nüüd on 37-aastane näitleja esireastaaride seas tagasi.

Filmivaatlejad oletasid, et «The Fighter» on selle peaosatäitja Mark Wahlbergi film, kuid Bale`i rollisooritust peetakse siiski paremaks.

Film põhineb tõsielul ja räägib Bostoni äärelinnas üles kasvanud poksijast Mickey Wardist, keda kehastab Mark Wahlberg.

Bale mängib filmis Mickey hüperaktiivset narkosõltlasest venda Dicky Eklundi.

Bale sai selle rolli pärast seda kui Brad Pitt ja Matt Damon sellest loobusid. Bale´i sõnul juhtus ta juhuslikult Wahlbergiga kokku kui nad om alapsi kooli viisid. Wahlberg, kes on ka selle filmi produtsent, pakkus osa talle.

Bale on oma rolli eest saanud juba suure hulga auhindu, kaasa arvatud Kuldgloobuse ning kandideerib meeskõrvalosatäitja Ocarile.

Poksija Mickey Ward, kellest lugu räägib, ülistas samuti Bale´i rollisooritust. Bale võttis selle rolli jaoks 12 kilogrammi alla ja õppis poksima. Et õiget välimust säilitada, jooksis ta iga päev kaks tundi enne võtete algust.

Asjatundjate sõnul on Bale mõnevõrra geenius, kuna ta ei ole näitlemist kunagi õppinud. Arvatakse, et selle tõttu suhtub ta oma rollidesse ja nende ettevalmistamisse tõsisemalt kui teised staarid.

Lõuna-Walesis sündinud Christian Bale`i ema Jenny oli tsirkuseartist ja isa David piloot. Bale´i karjäär sai alguse üheksa-aastaselt kui ta valiti reklaami.

13-aastaselt valiti ta 4000 kandidaati seast välja filmi «Empire Of The Sun». 18-aastaselt kolis ta Los Angelesse ja elas seal koos oma isaga. Ta filmikarjäär sai tuule tiibadesse ning ta isats sai tema mänedžer.

Christian Bale on kümme aastat olnud abielus Sibi Blaziciga ning neil on  viieaastane tütar Emmeline.

Bale´i lähikonda kuuluva isiku sõnul on mees küll maailmakuulus, kuid teda vaevab lõpetamata probleem ta perekonnaga.

«Ta saaks emaga näiteks Oscari galal kõne pidades suhteid mingil määral klaarida. Kuid ta vist ei tee seda, sest ta ei teinud seda ka Kuldgloobuse galal,» lausus Bale`i lähikonda kuuluv allikas.

Allikas lisas, et Bale on muutunud inimene, ei ole enam nii sõjakas, kuid ta ei pruugi veel olla valmis oma pereliikmetega ära leppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles