ESMASPÄEVAL «KUUUURIJAS» Noormehed rüvetasid seksuaalselt Räpina neiu fotot ning levitasid seda sotsiaalmeedias (10)

Elu24
Copy
Pilte ja videoid tehti veel ning postitati Snapchati, kus need levisid kiiresti Räpina noorte seas.
Pilte ja videoid tehti veel ning postitati Snapchati, kus need levisid kiiresti Räpina noorte seas. Foto: Kaader «Kuuuurija» saatest

Esmaspäeval toob Kanal 2 saade «Kuuuurija» vaatajateni šokeeriva juhtumi, kus noore Räpina neiu isiklikku pilti kasutati seksuaalselt rängas küberkiusamise juhtumis. Neiu kodust varastatud portreefoto rüvetati eriti alandaval ja seksuaalsel moel, mille järel levisid sellest pildid ja videod populaarsel sotsiaalmeediaplatvormil Snapchat. Ohver ja tema pere ootavad õiglast karistust, kuid seni on jäänud süüdlased karistuseta.

Saates anonüümsust palunud tüdruku ema Külli räägib «Kuuuurijale», kuidas üks tütre tuttav kohalik noormees käis nende kodus ja varastas tütre foto otse seinalt. Fotost tehti hiljem videoid ja pilte, kus erinevad noormehed simuleerivad seksuaalakte. Näiteks lõigati pildile suhu auk, mille kaudu üks meestest filmis ennast tegevuses, mis jäljendas oraalset seksuaalakti. Sarnaseid pilte ja videoid tehti veel ning materjalid laeti üles Snapchati, kus need levisid kiiresti Räpina noorte seas.

Külli sõnul nägid videoid kogu linna noored, ja kuigi need kustutati hiljem, oli kahju juba tehtud. Videos osales ka teisi noori, kes taustal naersid ja tegevust ergutasid, näidates sellega rünnaku kollektiivset ja heakskiitvat loomust.

Juhtumi avastamise hetkel oli ema Külli šokeeritud ja ahastuses. «Ma ei kujuta ette, kui minu poeg oleks teinud sellist asja,» väljendab ta saates oma pettumust ja viha. Külli tütar, kes kannatas enim, tundis sügavat häbi ja alandust, mis sundis teda vaikima. Alles hiljem, kui olukord muutus talumatuks, julges tütar emale rääkida, mis oli juhtunud.

Hoolimata kohestest pöördumistest politsei poole, ei leidnud Külli ja tema tütar abi, mida ootasid. Külli kirjeldab, kuidas politsei reageeris nende murele ükskõikselt, viidates, et seaduslik alus noormeeste vastutusele võtmiseks puudub. See viis ema ja tütre otsuseni pöörduda kohtusse.

Saates saavad sõna ka Külli tütar ja üks noormeestest, kes fotot rüvetas. Kõigest lähemalt esmaspäeval kell 20.30 Kanal 2 saates «Kuuuurija».

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles