PETA soovitas jäätist inimpiimast teha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse imetamine
Lapse imetamine Foto: AFP / Scanpix

Loomakaitseorganisatsioon PETA (Inimesed Loomade Eetilise Kohtlemise Eest) peab lehmade lüpsmist julmaks ning soovitas jäätist valmistada inimpiimast.

Ühendus pakkus jäätisetootjale Ben&Jerry's välja idee, et nad võiksid lehmade asemel kasutada rasedaid naisi, vahendab Metro.

Loomakaitsjate arvates aitaks see vähendada lehmadele ja vasikatele põhjustatud kahju ning jäätis muutuks tervislikumaks.

PETA kirjutas kirja kompanii asutajatele Ben Cohenile ja Jerry Greenfieldile ning väitis, et lehmapiim on ohtlik ning veiste lüpsmine on julm.

«Mõistame, et idee on natuke absurdne ja selle realiseerimine keeruline. Samas on ka üsna absurdne, et inimesed joovad lehmapiima,» ütles kampaania koordinaator Ashley Byrne.

Jäätisefirmat piimaga varustava kompanii esindaja Leon Berthiaume lükkas idee tagasi.

«Lehmapiimal on tervisele pikaajaline kasulik mõju ning see on põlvkondade viisi ameeriklaste toidulauda rikastanud,» ütles ta. «Me ei ole selliseks muutuseks valmis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles