Venemaal tahetakse luua patriootiline telekanal lastele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin telekaamerate ees
Venemaa president Vladimir Putin telekaamerate ees Foto: SCANPIX

Venemaa partei Ühtne Venemaa liige, duumasaadik Viktor Vodolatski käis välja idee luua patriootiline telekanal lastele ning võimude poolt sai see sooja vastuvõtu.

Vodolatski plaani kohaselt oleks tegemist riikliku telekanaliga, mida rahastatakse riigi poolt, kirjutab Izvestija.

Duumasaadiku sõnul Kreml huvitus ta ideest ning sellesse suhtutakse soosivalt.

«Kanali rajamise töörühm on varsti koos ning alustab tööd. Teleasjatundjad koostavad projekti, kuidas see kanal tuleks üles ehitada ning mida sellel näidata,» teatas poliitik.

Uus kanal hakkab kandma nime ROSsvet  ning see peaks lapsi ja noori hakkama harima isamaateemaliste saadete, uudiste ja filmidega, sealhulgas ka nõukogude ajast pärit saadete ja filmidega.

Vodolatski idee on saanud juba kriitika osaliseks Üks  kriitikutest on OTR telekanali juht Anatoli Lõsenko, kelle aravates peaksid kõik telekanalid tegelema noorte patriootliku kasvatamisega, mitte vaid üks kanal.

«Üks kord nädalas isamaaline kasvatus? Sel ei ole mõtet. Kõik telekanalid peaksid sellega tegelema regulaarselt. Ja mida patriootlik kasvatus üldse tähendab? Kas aluseks tuleks võtta kirjanik Aleksander Prohanovi paremäärmuslus, kirjanik Zahhar Prilepini rahvusbolševism või hoopis opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi seisukohad?» küsisi telekanali juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles