Hollandi statistikud: reede ja 13 on teistest päevadest turvalisem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi statistikud: 13. ja reede on teistest päevadest turvalisem
Hollandi statistikud: 13. ja reede on teistest päevadest turvalisem Foto: AP / Scanpix

Hollandi statistikute sõnul on ebausuga seotud reede ja 13. kuupäev teistest päevadest hoopis turvalisem.

Hollandi kindlustusstatistika keskuse uuring näitas, et 13. kuupäeval, mis on langenud reedele, on igasuguseid õnnetusi hoopis vähem, kirjutab Reuters.

«Statistiline uuring näitas, et muude kuupäevadega reedestel päevadel on palju rohkem liiklusõnnetusi, tulekahjusid, röövimisi ja vargusi. Tegemist võib olla sellega, et inimestes on 13. kuupäeva ebausk juurdunud ja juba selle tõttu on nad ettevaatlikumad. Seda on märgata just liikluse puhul,» selgitas statistik Alex Hoen.

Hoen tõi näite, et kahe viimase aasta jooksul said kindlustusfirmad tavalistel reedetel liiklusõnnetuste kahjunõude teateid kokku 7800, kuid kui reede langes 13. kuupäevale, siis oli neid natuke vähem – 7500.

Statistikud märkisid ka seda, et 13. ja reedel oli vähem tulekahjusid ning vargusi, kuid üldine kahju oli 13. ja reedel keskmisest natuke kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles