Iisraeli poliitikud süüdistavad maavärinates homoseksuaale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homoseksuaalid
Homoseksuaalid Foto: AFP / Scanpix

Iisraeli poliitikute arvates on viimasel ajal Lähis-Ida tabanud maavärinate põhjustajateks homoseksuaalid.

Viimase kuuga on Iisraelis ning tema naaberriikides Liibanonis ja Jordaanias toimunud kuus maavärinat, millest kaks toimus möödunud nädalal, kirjutab The Telegraph.

Ultraparempoolse partei esindaja Shlomo Benizri sõnul saaks maavärinate teket ära hoida sellega, kui tühistada mitmed seni homoseksuaalide õigusi kaitsvad seadused.

Alates 1988. aastast pole homoseksuaalsus Iisraelis enam kuritegu ning vastu on võetud mitmeid seadusi, mis lubavad samasoolistele partneritele samasuguseid õigusi kui mehe ja naise vahelises abielus. Uue vihalaine homoseksuaalide vastu tõi see, kui justiitsminister Meni Mazus tegi ettepaneku, et samasoolised partnerid võiks saada õiguse ka lapsendada.

Parempoolsed poliitikud polnud selle seisukohaga nõus. Shlomo Benizri arvates pole kokkusattumus, et homoseksuaalidele uute õiguste andmise kaalumise ajal tekkisid maavärinad.

«Miks maavärinad tekivad? Üks põhjus on kindlasti selles, et Knesset (Iisraeli parlament) soodustab sodoomiat,» leidis Benizri.

Ta lisas, et kui homoseksuaalset tegevust Iisraeli riigis piirata, siis lõppevad ka maavärinad ja maa värisemist ei pruugi olla enam ka tulevikus.

«Jumal ütleb, et patus ei tohi elada, kes seda teeb, langeb minu karistuse alla. Just homoseksuaalsuse lubamisega olemegi jumala karistuse alla langenud. Ta saadab meile maavärinaid, et meie silmi avada,» lisas poliitik

Benizri on ka varem homoseksuaalsuse teemal sõna võtnud. Nii soovitas ta 1999. aastal kõik homoseksuaalid vaimuhaigeteks kuulutada.

Poliitikul oli isegi siis valmis plaan ehitada homoseksuaalide jaoks erihaiglad, kuhu nad tuleks sulgeda ja muust maailmast eraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles