Galerii: Elina Born ja Stig Rästa tähistasid Eesti eurovisioonifännide sünnipäeva kontserdi ja raju peoga

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus Club W-s Eesti Eurovisiooni fännklubi suur sünnipäevapidu, mille staaresinejateks on Stig Rästa ja Elina Born ning eelmise aasta Eesti Laulu võitja Tanja. 

Laupäevane rahvarohke pidu oli enne maikuust Viini sõitu üks haruldasi võimalusi Borni ja Rästat laval lives näha. Lisaks esines peoööl võrratu Tanja Mihhailova, erilise üllatuskavaga Lauri Liiv ning teised aastate jooksul Eesti Laulul osalenud artistid. Muusikat mängis parimaks Soome Eurovisiooni plaadikeerutajaks peetav DJ Werneri.

Foto: OGAE Estonia / Kristjan Lepp

Eesti Eurovisiooni fännklubi tähistas oma 12. tegevusaastat OGAE  (Organisation Generale des Amateurs de l´Eurovision) suure Eurovisiooni fännide ühenduse osana, mis tegutseb aktiivselt 42 maailma riigis. 30 aastat tagasi loodud OGAE sai alguse Soome Eurovisiooni fännide initsiatiivist ning koondab enda ridades ligi kümmet tuhandet liiget. 

Foto: OGAE Estonia / Kristjan Lepp

Eesti Eurovisiooni fännklubi on ümber formeeritud MTÜks, laupäevane sündmus oli ühenduse esimene suur avalik üritus 12 tegevusaasta jooksul. 

„Seni lihtsalt Eurovisiooni lauluvõistlust fännanud sõpruskonnast on arenemas välja tegev ja innovatiivne ühendus,“ ütles Illar Toomaru. „Meie naabermaade kogemus näitab, et Eurovisiooni kohalike fännklubide toel on lokaalseid lauluvõistluse eelvoori ja võitjaid väga hästi propageeritud ning meelitatud oma riikidesse sadu või isegi tuhandeid Eurovisiooni fänne. See aga tähendab meilegi üliolulise teema – turismi- ja muusikaekspordi elavdamist ja arendamist,“ lisas Toomaru. 

Foto: OGAE Estonia / Kristjan Lepp

60. Eurovisiooni lauluvõistlus toimub Austria pealinnas 19.-23. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles