Kas Rasmus Vesiloo sarnaselt on ka varem väidetavalt magades kuritegusid sooritatud?

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tulev
Triin Tulev Foto: ERR

Triin Tulevi ja tema endise kallima Rasmus Vesiloo kohtulugu jälgides väidab Vesiloo kaitsja, et mees peksis lapseootel seltskonnastaari unes ja pole selge, kas ta oli vägivallateo ajal teadvusel.

Triin Tulevi endist kallimat Rasmus Vesilood süüdistatakse teise inimese tervise kahjustamises, löömises, peksmises, valu tekitamises, mille eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Selle valguses heitis Elu24 pilgu ajalikku ja uuris, kas varasemalt on keegi raske kuriteo sooritamise ajal maganud, teadvusetu olnud ja kohtus õigeks mõistetud.

1981. aastal süüdistati Arizonas meest nimega Steven Steinbergi oma naise tapmises. Mees mõisteti õigeks tänu ajutisele hullusele.

1991. aastal süüdistati R v Burgessi oma naise löömist veinipudeliga. Mees mõisteti Bristoli kohtu poolt õigeks kuna ta olevat tegutsenud teadvusest sõltumatu reageerimise ja hulluse hoos.

1992. aastal süüdistati R. v. Parksi oma ämma tapmises ja äia tapmiskatses. Mees mõisteti õigeks Kanada kohtu poolt.

1994. aastal süüdistati Ricksgersi-nimelist mees naise tapmises. Mees mõisteti eluks ajaks vanglasse ilma tingimisi vabastuseta.

1999. aastal süüdistati Arizonas Falateri-nimelist meest oma naise tapmises. Kohus jõudsi järeldusele, et mõrv oli liiga keerukas, et seda teadvusetult unes sooritada. Mees mõisteti süüdi esimese astme mõrvas ning pandi eluks ajaks trellide taha.

2008. aastal süüdistati Brian Thomast puhkuse ajal oma naise tapmises, nähes unes, et kaasa on sissetungija. Kohus mõistis mehe õigeks.

Loe rohkem Wikipediast SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles