Filmitööstusel oli nii kehv suvi viimati 1997. aastal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Guardians Of The Galaxy"
"Guardians Of The Galaxy" Foto: SCANPIX

Ameerika filmitööstust üllatasid sellesuvised kehvad tulemused.

Huffington Post kirjutab, et 2013. aasta suvega võrreldes langes piletitulu USAs ja Kanadas 15 protsenti. Juulis tõid kinod sisse tervelt 30 protsenti vähem kui mullu.

Esimest korda 13 aasta jooksul ei ületanud Põhja-Ameerika turul ükski film 300 miljoni dollari piiri. Isegi kassatabelit juhtinud Marveli «Guardians of the Galaxy» ei suutnud suve päästa. Tegemist on raske löögiga, sest tavaliselt on just suvekuud need, mis inimesed kinno toovad.

Pettumust ei valmistanud vaid kassahitid, põrujaid oli palju: lootusi ei täitnud Sylvester Stallone'i «The Expendables 3», staariderohke «Sin City: A Dame to Kill For», kriitikute poolt kiidetud «Edge of Tomorrow» ja «How to Train Your Dragon 2» ning Cameron Diazi vürtsikas «Sex Tape».

Foto: Kultuurikava.ee

Lisaks valmistasid pettumuse suurte frantsiiside järjed, näiteks tõid eelmiste suvedega võrreldes vähem sisse «Transformers: Age of Extinction», «Planes: Fire & Rescue», «Think Like a Man Too» ja «Amazing Spider-Man 2».

Asjatundjad ennustasid mõningast kinohuvi vähenemist online-striimingute ja suurte telesündmuste nagu jalgpalli MM tõttu, kuid halvim suvi alates 1997. aastast oli üllatus.

«See on märkimisväärne erinevus,» ütles BoxOffice.com analüütik Phil Contrino. «Meil oli vaja rohkem filme, mis teeninuks koduturul 80 kuni 150 miljonit dollarit. Need oleks aidanud kompenseerida suurimate kassahittide puudujääke.»

Foto: Universal Pictures

Contrino lisas, et tuleval aastal on kindlasti oodata paremat tulemust. «Filmitööstus on tsükliline ja tegemist on kahtlemata kehvema aastaga, kuid selle üheks põhjuseks on see, et 2015. aasta nimekiri on niivõrd muljetavaldav. Paljud tugevamad frantsiisid valmistuvad 2015. aastaks ja selle tõttu kannatas 2014.»

Hea lugeja, millal Sina viimati kinos mõnda head filmi nägid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles