Koit Toome “Sügav kummardus õpetajale”

Esme Kassak
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome.
Koit Toome. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Jaak Joala kunagine lauluhoolealune Koit Toome valinud oma lemmiklood õpetaja repertuaarist ja pannud need kontsert-plaadile. Leiab nii ootuspärast kui tundmatumat materjali.

Tänuväärne projekt ärgitab otsima Joala Kullafondi albumit, mida aga kahjuks pole välja antud.

Olles noorhärra Toome häälega tuttav peamiselt Code One'i tuntuma loomingu ja üksikute muude esinemiste põhjal, tunduvad Joala lood tema esituses kunstlikult pingutatud ja järele tehtud.

Küllap siiski taotluslikult, pakkumaks aastate jooksul endasse talletatut. Võrdluseks võetud Õllesummeri galakontserdi plaadilt sobib kõrvutamiseks Mikk Saar, kelle esitatu on loomulikum, samas piisavalt joalalik.

Galaartistid jäävad igati endaks, lisades igihaljastele lugudele uue mõõtme. "Naer", mis originaalis tuttav ka filmist "Sügisball", Koit Toome ja teisalt Riho Sibula esituses hargneb omaette muusikatükkideks - sedavõrd erinevad lähenemised.

Hästi paistavad Joala laulud sobivat ka Tanel Padarile, kes ongi ühe neist The Suni viimasele albumile pistnud. Kuni originaalesituses kogumik puudub, sobib Koit asenduseks hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles