Henry Kõrvits: normaalne toitumine on oluline!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Kõrvits koos tütre Tuule Teelega.
Henry Kõrvits koos tütre Tuule Teelega. Foto: Katrin Nõmküla / Õhtuleht

Sel nädalal ühendab Raadio 2 oma jõu Tervise Arengu Instituudiga, pannes õla alla nende tervislikku toitumist propageerivale kampaaniale «Sööme ära!».

Peatoimetaja Henry Kõrvitsa sõnul on Raadio 2 ära teinud märkimisväärse töö Eesti muusikamaastikul, avardades oluliselt raadiokuulajate muusikalist silmaringi. «Miks ei võiks me raadios ära teha ka palju muud olulist? Normaalne toitumine on oluline! Olen ise käinud selle skaala mõlemas otsas ja tean kui tähtis on tegelikult jälgida seda, mida me sööme.»

Nädala jooksul külastavad hommikusi ja päevaseid saateid Tervise Arengu Instituudi toitumisspetsialistid ning paljud teised asjasse puutuvad tegelased - näiteks saatest «Köögikubjas» tuntud Juha Rantanen on teravalt kritiseerinud nii Eesti kaubandusvõrgus laialdaselt pakutavat toitu kui ka eestlaste toitumist. Stuudiost astuvad läbi ka kiirsöögikohtade ja kauplustekettide eestvedajad, et arutada oma nägemust eestlase toitumisharjumustest.

Toitumisega on suuremal või vähemal määral seotud pea kõik Raadio 2 selle nädala jutusaated. Igapäevaselt käsitlevad teemat hommikusaade «Silmad lahti!»ning lõunasaade «Siin me oleme». Teema on jutuks ka reedeses teadussaates «Puust ja punaseks», saates «Halloo, Kosmos!»arutlevad aga nii traditsiooniliste kui ka radikaalsete toitumisviiside esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles