Vutipeo laulab lahti Kihnumua

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. aprillil laulab Kihnumua Lilleküla staadionil riigihümni.
1. aprillil laulab Kihnumua Lilleküla staadionil riigihümni. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlaku väide, et 1. aprillil Tallinnas toimuval Eesti ja Armeenia vahelisel MM-valikmängul laulavad Eesti hümni Kihnu memmed, pole päris korrektne.


Hümni lauljad Lilleküla staadionil tulevad küll Kihnust, aga kõik nad pole üldsegi mitte memmed, veel vähem võib leida nende hulgast Kihnu Virvet.

„Kihnu Virvet pole kohe kindlasti," ütles Veera Leas, Kihnu rahvamaja juhataja. „Tal on teised laulud laulda ja las ta puhkab ka."

Ehkki Kihnul pole suurust ollagi, on saarel peale ilmakuulsa Kihnu Virve teisigi oskajaid laululööjaid. Nii kuulebki 1. aprillil A. Le Coq Arenal Eesti Vabariigi hümni ansambel Kihnumua esituses.

Nagu Leas meenutas, tekitas pakkumine hakatuses parajat kõhedust, aga kui Tallinna mehed ütlesid, et kihnlased on just need ainuõiged jalgpallipidu avama, leidsid kutsutudki, et neil pole häbeneda ühti. Kui kutsutakse, tuleb minna: milleks häid inimesi äraütlemisega solvata.

„Mõtlesime, et kui juba läheme, siis täies hiilguses, rahvariietes, nagu peab," muigas rahvamaja juhataja.

Et Kihnumuas on rahvast lapsinimestest pensionärideni, arvas Leas, et päris täies koosseisus ansambel Tallinna ei sõida, paratamatult tuleb kõik see rahvas läbi sõeluda. Küll lootis rääkija, et ehk õnnestub mineku ajaks mõni saare mees punti rääkida, natuke madalamaid mahedaid hääli naiste sopraneid ja tiiskante pehmendamas oleks aina ilus.

Et mituteist tuhat hullusti möuravat pealtvaatajat saare rahval hümni hoopis kurku kinni ehmatab, rahvamaja juhataja ei peljanud.

„Kindlasti võtab värisema, aga kui arvati, et tuleme toime, küll siis tuleme toime," märkis Leas. „Vabariigi aastapäeval juba proovisime, sõnad olid meeles ja laul tuli välja."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles