Viru Folgi peaesinejad on selgunud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värttinä.
Värttinä. Foto: www.varttina.com

7.-9. augustini Käsmus toimuva muusikafestivali Viru Folk peaesinejad on J. Karjalainen & Veli-Matti Järvenpää ning Värttinä.


Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla sõlmis äsja koostöölepingud Soome legendaarse muusiku J. Karjalaise ja folkansambli Värttinä esindajatega.



J. Karjalaise & Veli-Matti Järvenpää duo Paratiisin Pojat esineb festivali avapäeva, 7. augusti õhtul ameerikasoomlaste rahvalauludega, mis on järjeks J. Karjalaise varasemale populaarsele folgikavale "Lännen-Jukka".



Otsus kutsuda tänavusele festivalile Soome legendaarne rahvalemmik, nii noorte kui vanade armastatud J. Karjalainen küpses juba mulluse festivali eel. Teavad ju paljud eestlasedki J. Karjalaise lugusid peast, aga seni pole ta Eestis vabaõhulaval kontserti andnud.



Maailmakuulus Soome Värttinä annab kontserdi festivali viimase esinejana pühapäeval, 9. augustil. Ligi veerandsajaaastase Värttinä muusika ühendab soome-ugri pärimusmuusika nüüdisaegse modernse stiiliga.



Tänavust aastat võib nimetada tinglikult ka Viru Folgi Soome-aastaks, sest lisaks peaesinejatele on Lääne-Virumaa mõnusaimasse kontserdipaika tulemas veel kaunikõlaline folkbänd Saaga, mullu Matsalu loodusfilmide festivalilgi kuulajad heldima pannud Veera Voima & Suo ning tänavu Soome Eurovisioni eelvoorus osalenud inglihäälne lauljatar Hanna Marsh.



Välisesinejatest näeb-kuuleb veel rootslaste pärimusmuusikat esitavat lustakat punti Skrömta ning Austraaliast pärit maailmarändurit, psühhedeelset akustilist folkrokkmuusikat ainulaadse

jeffbuckley

liku häälega esitavat Jonathan Flacki.



Loomulikult esineb tänavusel Viru Folgil ka palju suurepäraseid eesti muusikuid, sealhulgas on aastatepikkuse vaheaja järel taas laval ansamblid Forest, Tulli Lum ning Panto (varasem Pantokrator). Muu hulgas sisaldab programm Käsmu mehe Ülo Vinteri 85. sünniaastapäevale pühendatud kontserti.



Alates eilsest on Piletilevi müügipunktides müügil festivali päevapiletid ja eraldi piletid peaesinejate kontsertidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles