«Rinnahoidjaaed» oli Uus-Meremaa üks kuumemaid vaatamisväärsusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardrona «rinnahoidjaaed»
Cardrona «rinnahoidjaaed» Foto: Wikipedia.org

Uus-Meremaal Cardrona orus tõmbas turiste üks kummaline aed.

Nimelt koosnes Cardrona Bra Fence (Cardrona rinnahoidjaaed) nime kandev aed traatidest ja sinna külge riputatud rinnahoidjatest, kirjutab blogspot.com.

Kohalike elanike kinnitusel sai see aed alguse 1999. aasta jõulude ja uusaasta vahelisel ajal, kuid neil pole andmeid, kes sellele esimesed rinnahoidjad riputas. Need lihtsalt tekkisid sinna.

Uudis sellise aia kohta hakkas levima suust-suhu ja üha rohkem hakati sinna naiste aluspesu ülemist osa riputama. 2000. aasta veebruaris loeti kokku 60 rinnahoidjat, kohalikud aga eemaldasid need.

2000. aasta oktoobris loeti aiale riputatud rinnahoidjad kokku ja neid oli siis 200 ning ka siis need eemaldati.

Nii Uus-Meremaa kui ka Austraalia ajakirjandus oli sellest kumalisest nähtusest kirjutanud ja see hakkas inimesi üha rohkem huvitama.

Lugu jõudis maailmas mitmetesse väljaannetesse ja naised üle maailma hakkasid Cardrona orus olevale aiale rinnahoidjaid saatma.

2006. aasta alguses oli aial juba 800 eset.

Kohalike elanike suhtumine sellesse aeda oli kahetine. Kui osa pidas seda turismiatraktsiooniks, siis teisi see vihastas. Lisaks tõstatati küsimus, et «rinnahoidjaaed» segab teel liiklejaid ja juhib nende tähelepanu teelt kõrvale.

Kohalikud jätkasid, et kuna nende piirkonna ülikoolis õpib palju jaapanlasi ja teisi aasia päritolu üliõpilasi, siis see moraalitu aed võib nende jaoks solvav olla.

Kohalikust lambafarmerist John Leest aga sai selle aia kaitsja ning ta keeldus allumast võimuorganite nõudmisele rinnahoidjad eemaldada.

Mees põhjendas, et tema farmi maadel oleva kuulsa aia kohta tulevad kirjad on 90 protsendi ulatuses positiivse ja pooldava sisuga. Ta jätkas, et «rinnahoidjaaiast» tehtud fotod reklaamivad nende piirkonda paremini kui miski muu.

2006. aasta aprillis kuulutas kohalik maakonnanõukogu aia liiklusohuks ja käsiks nii aia kui ka rinnahoidjad eemaldada.

Sama aasta septembris eemaldati 1500 rinnahoidjat. Aia ja rinnahoidjate eemaldamine viis selleni, et Wanakas korraldati ettevõtmine, tegemaks kõige pikemat rinnahoidjatest ketti maailmas. Seda soovitakse jätkata iga-aastase traditsioonina, mälestamaks «rinnahoidjaaeda».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles