KELLE OMA? Põlvamaal leiti järve äärest mudast abielusõrmus

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Edejärve äärest leitud sõrmus.
Edejärve äärest leitud sõrmus. Foto: Erakogu

«Ujumise järgselt veest väljudes nägin vee piiril päikse käes midagi kollakalt sillerdamas,» räägib Kadri, kes leidis Põlvamaalt Hatiku Edejärve äärest muda seest kullast abielusõrmuse. 

Facebookis «Põlva kodanik» grupis antakse teada, et leitud on abielusõrmus. 

«Hatikult Edejärve äärest veepiiril mudast leitud abielusõrmus. Suurus pigem mehe või suurema sõrmega naise jaoks sobilik. Omanik teab, mis sisse kirjutatud või ka mitte. Palun jagada, aitame leida omaniku,» seisab postituses.

Sõrmuse leidnud Kadri räägib, et käis lastega 30. aprillil oma lapsepõlve suvekodu järves aasta esimest suplust tegemas. «Hatiku järve ääres on kõvasti maaparandustöid tehtud ja vana lagunenud saun maha võetud. Tõenäoliselt ka maapinda pahupidi pööratud. Ujumise järgselt veest väljudes nägin vee piiril päikse käes midagi kollakalt sillerdamas,» räägib Kadri Elu24-le. «Kummardusin, arvates, et äkki nõukaaegne viinapudelikork pinnase alt välja tulnud. Aga näe – hoopis abielusõrmus,» ütleb ta.

«Kullaproovi templi juures on viisnurga märk. Tundub, et sõrmus võib nõukaaegne olla. Kes teab, mis lugu selle taga veel eraldi on,» ütleb Kadri.  

Kui keegi tunneb oma kaduma läinud sõrmuse ära, saab ühendust võtta Kadri Lillemäega, et sõrmus tagasi saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles