Keenia piloot läbis «ellujäämiskursuse»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helikopteripiloot Solomon Nyanjui haiglas
Helikopteripiloot Solomon Nyanjui haiglas Foto: AFP / Scanpix

Keenias kukkus ühe piloodi helikopter metsapiirkonnas alla ja mees oli seitse päeva sunnitud toituma metsaandidest ning jooma oma uriini.

Piloot Solomon Nyanjui arvati olevat surnud, kui tema helikopter läks lennul Isiolost Nairobisse kaduma, vahendab stuff.co.nz.

Mehe sõnul hakkas ta lennuk kõrgust kaotama ja kukkus Mount Kenya lähedal alla.

«Sain metsas olles aru, et näljaga läheb kõik sisse, isegi puude ja põõsaste lehed. Läbisin omamoodi ellujäämiskursuse» sõnas pääsenu.

Keenia looduskaitseamet käivitas piloodi otsingud ja pärast kaheksat päeva otsimist mees leiti.

Mehe meenutuste kohaselt ründasid ühel õhtul tema sõiduvahendi jäänuseid elevandid ja kõigutasid tema peidukohta üsna kõvasti.

«Olin kaks päeva metsas olnud, kui leidsin helikopterist mobiiltelefoni ja sain  sõbrale tekstisõnumi saata. Selle järgi said otsijad mu oletatava asukoha teada,» lisas Nyanjui.

Pärast seitset päeva ootamist õnnestus Nyanjuil lähedal asuva jõe juurde jõuda. Pärast joomist kaotas ta teadvuse ja  järgmisel päeval leidsid ta kohalikud farmerid.

Pilooti otsima tulnud päästjad leidsid mehe farmerite hoole alt.

Nyanjui sõnul on see juba teine juhus, mil ta surmaga silmitsi on seisnud. Eelmine sarnane õnnetus juhtus 2005. aastal Keenia Aberdaresi mägedes.

«Õnnetuste pärast ei kavatse ma oma tööd maha panna ega lendamist jätta,» nentis 27 aastat helikopteripiloodi ametit pidanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles