SEKSIGU MUJAL? Tokyo olümpiamängud ei soosi sportlaste seksi

Elu24
Copy
Tokyo olümpiamängude sportlaskülas on voodid tehtud papist.
Tokyo olümpiamängude sportlaskülas on voodid tehtud papist. Foto: Du Xiaoyi/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kuigi Londoni olümpiamängudel jagati atleetidele 150 000, Rio mängudel koguni 450 000 kondoomi ja ka käesoleva aasta Tokyo olümpial plaanitakse rohkearvuliselt preservatiive sportlastele anda. Sportlaste seksielu võib mängude ajal untsu ajada aga hoopis muu tõsiasi...

213 sentimeetri pikkune Austraalia korvpallitäht Andrew Bogut juhtis tähelepanu piinlikule asjaolule, mis puudutavad Jaapani pealinna olümpiaküla korterites olevaid voodeid. 

Käesoleva aasta jaanuari teisel nädalal andsid Tokyo OMi korraldajad teada, et sportlastel tuleb magada voodites, mille raamid on tehtud ümbertöödeldavast papist ja madratsid polüteleenist, mida saab samuti pärast olümpiamänge taastöödelda.

Keskkonnasõbralikud magamistingimused on meediale avalikuks vaatamiseks näidiskorterites. 24. juulil algavateks mängudeks on olümpiakülla vaja tervelt 18 000 voodit.

Voodite tootja Airweave on öelnud, et 210 sentimeetrit pikad voodid on mõeldud ka kõige pikematele sportlastele ja magamisasemed kannatavad raskust maksmaalselt kuni 200 kilogrammi. 

120 kilogrammi kaaluvat Austraalia kossutähte need andmed aga ei veennud. Bogut küsis, et mis saab siis, kui voodit tahavad kasutada korraga kaks inimest.

«Suurepärane žest küll...sportlased võistlevad oma võistlemised ära, siis antakse neile 1000 kondoomi, et kasutage...,» tviitis Bogut.

Teatavasti kütavad sportlased olümpiakülas voodid kuumaks. Alates Sydney olümpiamängudest 2000. aastal on sportlastele jagatud mängude ajal vähemalt 100 000 kondoomi. Rahvusvaheline Olümpiakomitee on avaldanud, et kondoomide jagamisaktsioon on mõeldud Tokyo OMi 10 500 atleedile, et nende seksielu ikka turvaline oleks. Samas tekitab voodite turvalisus eelseisval olümpial tõsiseid küsimärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles