Koit Toome lõpetab ülipika tuuri

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome
Koit Toome Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Koit Toome on juba alates suvest tuuritanud mööda Eestit kontsertkavaga «Allikas».

«Täna ongi selle tuuri viimane kontsert Anijas. See on ühtlasi selle tuuri 54. kontsert,» rääkis Koit raadio Elmar hommikuprogrammis.

Tuur jõuab peagi ka plaadile. «Ma ei uskunud, et ma jõuludeks plaadi valmis saan. Aga ma loodan, et järgmiseks nädalaks on plaat poodides,» rääkis laulja.

Album kannab nime «Allikas» ning sellel on 16 laulu. «See on selline akustiline plaat, kus on aluseks võetud «Allika» kontsert,» ütles Koit. Laulja lisas, et kui õhtuti olid kontserdid ja tantsutrennid, siis hommikuti veetis ta aega stuudios ja salvestas plaati.

Koit rääkis intervjuus, et selle tuuri jooksul on ta külastanud kohti, kuhu ta varem oma 13. aastase lauljakarjääri käigus pole jõudnud. Nii pikka tuuri alguses plaanis polnudki. «Kui meil suvel olid kontserdid, siis saime peale seda väga palju head vastukaja. Peale seda oli jutt, et teeme sügisel võib olla mõned lisakontserdid. Ma ei mõelnud sellele, et juurde pannaks veel 20 kontserti. Aga see on olnud hästi tore,» meenutas Koit.

Saates «Tantsud tähtedega» on Koit jõudnud sel nädalavahetusel toimuvasse finaali. «Kui viimane kord selgus, et me saime finaali, siis esimesed kaks-kolm päeva kuulasime muusikat ja mõtlesime, mida me seal finaalis nüüd tegema hakkame. Ja kõige uskumatum on see, et kui me lõpuks lood välja valisime, siis selgus, et kõikide maailma lugude seast olid Martin ja Luisa valinud täpselt sama loo, nii et me pidime kolmapäeval jälle nullist alustama,» kirjeldas Koit.

Lisaks on varsti Koitu võimalik näha James Bondi rollis. «Me tegime aasta või kaks tagasi Linnahallis SotsPopi kontserti, mis oli läbi lavastatud kontsert. See James Bond saab olema midagi sarnast. Proovid hakkavad varsti. Siiani on olnud individuaalne materjali õppimine. Ma täpselt ei oska hetkel öelda, mis sellest välja tuleb, aga plaanid on suured,» tutvustas Koit uut projekti. Galakontserti lavastab Hardi Volmer.

Eurolaulu konkursil Koit sel aastal ei osale. «Kui ma oleksin tantsusaatest varem välja kukkunud, oleksin ilmselt ka jõudnud osaleda, aga praegu on 2-3 trenni päevas ja lisaks veel esinemised, nii et ei ole aega,» põhjendas Koit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles