President Kersti Kaljulaid: Ukraina terrorimuuseum tuletab sõda meelde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaljulaid: Ukraina terrorimuuseum Dnipros tuletab valusalt sõda meelde.
Kaljulaid: Ukraina terrorimuuseum Dnipros tuletab valusalt sõda meelde. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ukrainas töövisiidilt naasnud president Kersti Kaljulaid kirjutas sotsiaalmeedias, et Kesk-Ukraina miljonilinnas Dnipros asuv terrorismivastase operatsiooni muuseum annab valusa sõjameenutuse.

«See on valus meeldetuletus sõjast, mis Dniprost vaid paarisaja kilomeetri kaugusel iga päev käib,» kirjutas Kaljulaid enda postituses. «Meie kõigi kohus on seista selles eest, et sõda lõpeks ning Ukraina rahvas saaks võimalikult ruttu naasta tavapärase elu juurde.»

Laupäeval enne muuseumi külastamist osales Kaljulaid Dnipros maailmakoristuspäeva talgutel, kohtus sealsete linnajuhtidega ja külastas Eesti investeeringutel põhinevat Elme Messer Gaasi tehast.

President Kersti Kaljulaid Ukrainas
President Kersti Kaljulaid Ukrainas Foto: Presidendi kantselei

Reedel Ukrainasse sõitnud Kaljulaid kohtus kõigepealt president Petro Porošenkoga, et arutada Ukraina reformiprotsessi, kahepoolseid majandussuhteid ja Ukraina investeerimiskeskkonda.  Kaljulaid sõnas kohtumisel, et Eesti jälgib väga tähelepanelikult pingutusi, mida Ukraina teeb muutumaks euroopalikuks avatud ühiskonnaks.

«Ukraina peab astuma konkreetseid samme, mis näitavad, et muutused ka tegelikult toimuvad. Neid samme pole vaja meile või Euroopa Liidule, neid samme on vaja Ukraina riigile ning inimestele,» selgitas Kaljulalid kohtumisel. «Korruptsioonikohtu loomine on üks neist ning loodame, et see kohus hakkab ka edukalt tööle. Samas on välisinvestorite huvide kaitse Ukrainas endiselt nõrk ning see pidurdab Ukraina majanduse arengut.»

President Kersti Kaljulaid Ukrainas
President Kersti Kaljulaid Ukrainas Foto: Presidendi kantselei

Kaljulaid osales ka Kiievis Jalta Euroopa strateegia konverentsil digiühiskonna ja õigusriigi teemalistel aruteludel ning Eestist pärit loomekeskuse LIFT99 Kiievi kontori avaüritusel.

Kaljulaid jõudis Eestisse tagasi laupäeva hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles