«Ärapanija»: miks mõnitatakse Eestis haigeid inimesi?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärapanija
Ärapanija Foto: Kanal 2

Seekordne Kanal 2 huumorisaade «Ärapanija» tõstatas tõsise teema - mis kiusatakse Eestis haigeid inimesi?

Purjus peaga autoroolist tabatud ja seejärel ligi kaks kuud haiguslehel olnud Tallinna munitsipaalpolitsei asejuht Margo Reiska on alates esmaspäevast taas haiguslehel. Mupo algatas tema suhtes distsiplinaarmenetluse, mida ei saa kuidagi lõpetada, sest mees on pidevalt haiguslehel. Õhtulehe andmetel võitis Reiska haiguslehel olles Harjumaal Kuusalu valla piljarditurniiri.

Mart Juur võttis Margo Reiska saatuse kokku klassikalise parafraasiga kuulsast filmist, kus öeldakse: «Minu elulaulus on palju salme olnud, aga refrääniks jääb ikka «olen haiguselehel».»

«Aga kuidas seda lahendada, kui inimene on tõesti haige? Mind on kasvatatud niimoodi, et peaks kaasa tundma ja aitama inimest, mitte lõõpima. Samas, kui inimene tõesti võitis piljarditurniiri, väga tore - inimene suutis midagi vaatamata haigusele korda saata,» muretses Peeter Oja

«Õhtulehe ja «Reporteri» poolt on äärmiselt taktitu ironiseerida invaspordi üle. Margo Reiska osales klassikalisel piljarditurniiril - so what? Ongi tähtis, et inimene ei jääks koju konutama ega tunneks end kõrvalejäetuna. Ma väga loodan, et Margo Reiska leiab oma raske haiguse kõrvalt aega läbida ka seda kuulsat Tondiraba tunnelit,» sõnas Juur.

Saa terveks, Margo Reiska!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles