«Ärapanija»: riigikogus on reetur

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärapanija
Ärapanija Foto: Kanal 2

Seekordne Kanal 2 huumorisaade «Ärapanija» juhtis tähelepanu häirivale juhtumile riigikogus.

«Toompead rünnatakse! Ma kordan - Toomepead rünnatakse!» Need sõnad oleksid võinud kõlada eelmisel nädalal, kui tuhanded õpetajad kogunesid Toompea lossi ette meeleavalduseks. Suurem käsikähmlus õnnestus küll ära hoida ja seda tänu riigikogu liikme Peeter Võsa targale talitusele.

Pärast kahetunnist sõnavõttude kuulamist saabus pisike üllatus - Võsa võttis kätte ja kutsus kõik õpetajad riigikogu hoonega tutvuma. See aga tekitas tüli ja segadust.

«Nendel päevadel, kui interrinne ründas Toompead, oli lossis olev rahvas kui üks pere ja mitte keegi ei lasknud Mihhail Lõssenkot lossi sisse. Kuigi ka tema poleks midagi halba teinud. Nüüd leidus selline juudas nagu Peeter Võsa, kes lasi õpetajad lossi sisse!» imestas Mart Juur.

Tegelikult oli probleem tõsine.

«Kujuta ette, et sa oled riigikogu liige. Sa oled kooliaastad jätnud kaugele selja taha, unustanud kõik, mis sa õppisid, ja elad õnnelikku, mõnusat elu selles polsterdatud Toompea lossis. Ja siis korraga tehakse uksed lahti ja sinu lapsepõlve õudusunenägu, tuhanded õpetajad, tulevad sisse ja küsivad: kas sul on homseks õpitud, kus sinu sussikott on, miks sa vahetunnis tindipoti tühjaks jõid, miks sa kriiti loobid... Kujuta ette, et need tuhanded õpetajad tulevad sinu poole - see on õudne emotsioon!» seletas Juur.

Vaata saadet allpool!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles