Uus muinasjuturaamat kõneleb armastusest

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Petrone on uurinud maailma muinaslugude varamut ja koondanud oma raamatusse siinsetele lugejatele vähe tuntud jutte.
Epp Petrone on uurinud maailma muinaslugude varamut ja koondanud oma raamatusse siinsetele lugejatele vähe tuntud jutte. Foto: Repro

Viljandis elava kirjaniku Epp Petrone sulest ilmus hiljuti lasteraamat «Muinasjutud armastusest», mis õpetavad lugejaid armastama, leppima ja andestama.

Raamatus «Muinasjutud armastusest» on 34 lugu, mis nagu raamatu pealkirigi ütleb, kõnelevad armastusest.

Need ei ole kõige kuulsamad muinasjutud. Epp Petrone on uurinud hoopis maailma muinaslugude varamut ja otsinud siinsetele lugejatele välja uusi ja vähe tuntuid Aafrikast, Austraaliast, Euroopast ja Ameerikast. Nendes on kokkupuuteid ka surma ja muuga, mis kuulub täiskasvanute maailma, aga kõike seob armastus.

Teose illustreerimiseks on eesti kunstnikud loonud palju ilusaid pilte.

Epp Petrone ütles raamatu sisu kommenteerides, et muinasjuttudes on peidus suured tõed. Neist leiab juhatust selle kohta, kuidas õppida armastama, leppima ja andestama, olla õnnelik ja saada üle pettumustest.

«Siia ilma tulijad peavad seda kõike õppima — küll ise kogedes, küll vaeslaste, printsesside või võluvaimudega samastudes,» tõdes autor.

Ta lisas, et kõik kaante vahele jõudnud muinasjutud on teda sügavuti ja unenägudesse ulatuvalt puudutanud.

«Olen neid jutustanud oma tütardele ja nende sõpradele ning näinud laste silmadest peegeldumas midagi ürgset ja sügavat,» kõneles ta. «Loodan, et eri maade rahvaste lood, õigemini rahvajuttudest inspireeritud ümberjutustused õpetavad ja aitavad ka teisi lapsi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles