Heidy Tamme: laulusaatel on vilets žürii ja saatejuhid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Tamme
Heidy Tamme Foto: Peeter Langovits
Laulja ja õpetaja Heidy Tammele ei meeldinud saate «Laulud tähtedega» žürii ega ka saatejuhid. Tema arvates olid Jaanus Nõgisto kommentaarid solvavad ning saatejuhid ebaprofesionaalsed.

«Kuidas on võimalik, et Nõgisto solvangutest ja žürii madalatest hinnetest hoolimata, jõudsid Ester Tuiksoo ja Mait Maltis nii kaugele,» arutleb ajakirjas Nädal Heidy Tamme.

Heidy leiab, et enamus vaatajatest on lihtne eesti rahvas, kes ootab lauljatelt mahedat meloodilist muusikat, mida saab ka ise kaasa laulda.

Samuti ei tohiks kohtunikud Heidy arvates välja näidata oma isiklikku sümpaatiat või ebasümpaatiat. «Kriitik peab oskama öelda, miks ta lauljat kritiseerib ja see peaks olema objektiivne.»

«Asja tuleks laiemalt vaadata, mitte üksikute nootide kallal nokkida,» arvab laulja ning lisab, et kohtunik peaks oskama jagada ka soovitusi, mida laulja hiljem järgida võiks.

Heidyt ärritasid lisaks kohtunikele ka saamatud saatejuhid. «Saatejuhid peaks publiku soojaks kütma, mitte salvestuse vaheaegadel publiku peale karjuma,» on Heidy nördinud.

Tema arvates on kõige hullemad sellised saatejuhid, kes räägivad kinnise suuga. «Saatejuht peaks publikuga suhtlema, mitte stsenaristi kirjutatud teksti otse paberilt maha lugema.»

«Hea saatejuht peab oskama improviseerida ning suutma publiku ja televaatajad endasse armuma panna, » on Heidy veendunud.

Saate «Laulud tähtedega» finaal TV3 eetris juba täna õhtul!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles