Fotograaf Ardo Kaljuvee: loen vaid praktilisi käsiraamatuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kaljuvee
Ardo Kaljuvee Foto: Maria Vahuri

Hiljutisest statistikaameti aruandest selgus, et kuigi aasta 2010 oli lugemisaasta, polnud veerand meie elanikkonnast viimase aasta jooksul lugenud ühtegi raamatut.

Tuntud seltskonnafotograaf Ardo Kaljuvee kinnitas, et loeb väga palju, kuid vaid fototehnikaga seonduvaid praktilisi käsiraamatuid.

Ardo, kui palju Sina oled viimase aasta jooksul raamatuid lugenud?

Loen väga palju. Näiteks hetkel on mu öökapil lahti paks 230-leheküljeline raamat. Olen jõudnud sellega täpselt poole peale. See on kõige uuem kaamerate käsiraamat.

Ilukirjandust pole mul kahjuks aega lugeda. Kui tekibki hetk vaba aega, siis läheb see piltide töötlemise, sorteerimise või kas või juba ammu lubatud pulma- ja seltskonnafotode ärasaatmise peale.

Millal Sa viimati siis rahulikult mõnd head raamatut said lugeda?

See oli siis, kui elasin mõnda aega Tais. Seal oli tõesti aega raamat kätte võtta ja rahus lugeda. Laske mind siit minema ja ma loen!

On Sul mõni eriti armas raamat, mille juurde aeg-ajalt tagasi pöördud?

Mul on üks hästi vana Robin Hoodi raamat alles lapsepõlvest. See on mulle eriti armas. See on kuidagi nii toredasti kirjutatud, et aeg-ajalt võtan selle kätte ja loen mõne koha üle.

On Sul ehk plaanis lähiajal mõni raamat siiski läbi lugeda? 

Ei. Mu viimase nädala suurim sündmus oli uue 37 000 Eesti krooni maksnud fototehnika hankimine. Olen sellest nii suures vaimustuses, et loen lähiajal vaid selleteemalist materjali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles