Romantika kestab kaks aastat, kuus kuud ja 25 päeva

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romantika «sureb» kahe aasta, kuue kuu ja 25 päeva järel
Romantika «sureb» kahe aasta, kuue kuu ja 25 päeva järel Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et abiellunud paaridel  kestab romantiline aeg kaks aastat, kuus kuud ja 25 päeva.

Uurijate sõnul on seni arvatud, et esimesed seitse aastat elavad paarid õnnelikku abielu ja alles pärast seda hakkavad probleemid tekkima, kirjutab Daily Mail.

«Meie uuring näitas, et probleemide tekkimiseks tuleb valmistuda juba varem. Tüüpilisel paaril hakkab kiindumus ja romantika vähenema pärast kahe aasta pikkust kooselu,» selgitasid uurijad.

Uurijad jätkasid, et selle aja jooksul on abielus olijad teineteist juba küllalt tundma õppinud  ja partneriga ollakse harjutud.

«Järsku ei paku partnerile meeldimine ja tema üllatamine enam mitte midagi.  Mehed ei vaevu enam sokke põrandalt üles korjama ja WC-poti prill-lauda alla panema. Naised aga ei viitsi ennast enam mehe jaoks mukkida-lakkida,» laususid uurijad.

Kolm aastat abielus olnutest 83 protsenti ei tähista enam pulma-aastapäeva.

Uuringufirma Onepoll küsitlusele vastas 5000 abielupaari.

«Tegelikult ei ole suhte elavdamiseks palju vaja. Üks romantiline õhtusöök või öö hotellis. Kodused tööd aga tuleks võrdselt ära jagada ning välimuse eest hoolitsemist ei tasuks unarusse jätta,» soovitas uuringu üks tegijatest John Sewell abielupaaridele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles