Euroekspert: 5 põhjust, miks Eesti ei võitnud Eurovisiooni (4)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Nechayeva
Elina Nechayeva Foto: Vyacheslav Prokofyev / Vyacheslav Prokofyev/TASS

Euroekspert «Toomas Kask» tõi välja viis põhjust, miks Elina Nechayeva võimas esitus ei olnud piisav, et Eurovisiooni võita.

1. Neile ei meeldinud ooper. Võib-olla oli Elina võimas hääl Euroopa jaoks liiga palju. Tema hääl liiga vali, liiga kõrge, liiga võimas. Euroopa kuulas ja otsustas «tänan, ei».

2. Neile siiski meeldib ooper, aga võib-olla eurooplastest ooperifännid kuulsid meie laulu ja nad arvasid, et selle segamine poppmuusikaga on nende lemmikmuusika solvamine? See võiks tõesti olla piisav põhjus, miks nad ei hääletanud laulu number kuus poolt.

3. Neile ei meeldinud kleit. Võib-olla neile meeldis laul, aga kleidile suunatud projektsioon võis olla liiast. Räägitud lugu liiga keeruline. Jää, mis muutus veeks, mis muutus lilledeks, mis muutus vikerkaareks? See on lihtsalt liiga keeruline!

4. Neile ei meeldinud Elina. Kas see pole mitte popmuusikavõistlus? Mida see veatu printsess siin teeb? Ta ei kuulu sellesse maailma. Mitte midagi sulle, Eesti!

5. Või lihtsalt meeldisid neile seitse lugu rohkem. Kõige tõenäolisem variant on see, et ühes suurima konkurentsiga finaalis meeldis inimestele Iisraeli esitatud Korea-stiilis pop-plahvatus rohkem. Neile meeldisid rohkem ka Küprose Beyonce; Austria gospelmuusika; Saksamaa Ed Sheeran; Itaalia sõjavastane hümn; armas tšehh, kes on enda ekskallima peale pahane; ning murtud südame ja kõrge häälega rootslase lava-show. Eurovisioon 2018 probleem ei ole selles, et me oleksime kellestki halvemad. Asi on selles, et kui žürii ja rahvahääletus kokku panna, siis meeldis Euroopale seitse laulu rohkem kui meie oma. Ja sellest pole midagi. Me kõik peaksime Elina üle väga uhked olema.

Nüüd aga paneme end valmis 2019. aasta Iisraeliks ja proovime uuesti!

 
Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles