Huvitavaid fakte tänasest Kylie Minogue Tallinna kontserdist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylie alustas maailmaturneed
Kylie alustas maailmaturneed Foto: BDG Music

Täna, 23. veebruari õhtul esineb esmakordselt Eestis Kylie Minogue. Popdiiva kontsert on üks tehniliselt keerukamaid ja visuaalselt võimsamaid popetendusi, mis viimasel ajal Eestit külastanud.

Toome välja huvitavaid fakte tänasest kontserdist:

Kontserdikorraldaja BDG tegevjuhi Eva Palmi sõnul on see üks tehniliselt keerukamaid ja visuaalselt võimsamaid popetendusi, mis viimasel ajal Eestit külastanud.



Miljon vatti elektrienergiat ja 42 tonni vett läheb täna õhtul vaja Rocca al Mare suurhallis üles astuva Austraalia popstaari Kylie Minogue’i lavašõuks.

250 tonni kaaluva lavatehnika toovad kohale 25 suurt veoautot, laadungis on 15 km elektrijuhtmeid, 5 km veetorusid ja 2 km valguskaableid.

Kuna suurhalli tehnilised võimalused jäävad šõule alla, siis tuuakse kontserdi ajaks 300 kW generaator halli elektrivarustust toetama.

Vesi võetakse kokkuleppel Tallinna Veega hüdrantidest, mis tagavad vajaliku surve.
Veemahutid toovad nad ise kaasa ja need täidetakse kahe ja poole tunni jooksul.

Šõu nõuab 18 meetri kõrgusel olevaid riputuspunkte.  Viimastel päevadel on saali lakke tõmmanud ligi pool kilomeetrit lisatrosse.

Ametlikel andmetel läheb Kylie maailmaturnee maksma 25 miljonit dollarit.


Kylie tuuri avašõud vaatas eelmisel laupäeval Taanis 12 000 inimest. Saku Suurhalli mahub alla 8000 vaataja, sest südamekujuline poolde saali ulatuv lava võtab enda alla palju põrandapinda.


Tuuri korraldajad lasid viimasel hetkel müüki ka piletid, mida hoiti fännidele ja «Kylile lähedalseisvatele persoonidele».

Fännide ja ajakirjanikega Kylie eraldi kohtuda ei kavatse.

Kõige lähemale pääsevad talle need, kes jälgivad kontserti splash-tsoonist. Sinna saab pileti osta veel vahetult enne kontserdi algust.

Kylie veab tuuril kaasas oma kokka ja toitlustusmeeskonda. Lava taha tellis värsket kitsepiima, kitsepiimavõid, kitsepiima­jogurtit, 1,5% ja 3% piima, sojapiima ning riisipiima. Alkoholile eelistab apelsini- ja õunamahla ning hästi palju joogivett.


Sulgede ja üle miljoni kristalliga ehitud 200 kostüümi kavandas Dolce & Gabbana.


Laval on lisaks Kyliele 20-liikmeline tantsutrupp, õhuakrobaadid ja täiskoosseisus bänd koos taustalauljatega.


Kontsert Tallinnas, Saku Suurhallis toimub lauljatari uue maailmaturnee «Aphrodite – Les Folies Tour 2011» raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles