Avasta, milliseid spordifilme saab PÖFFil vaadata

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Viimse verepiisani"
Kaader filmist "Viimse verepiisani" Foto: PÖFF

Inspiratsiooni ja motivatsiooni tasub alati otsida spordikultuurist. Seda ise harrastades või hoopis kõrvalt kaasa elades. Isiksustele, kelle tahet ei suuda murda ei nende enda kehalised piirangud, ega ka looduse ekstreemseimad avaldumisvormid. PÖFFi spordifilmid toovad teini lood tahtejõu sitkeimatest näidetest.

GIVEN

Dokumentaalfilm surfaritest Aamionist ja Daize Goodwinist ning nende kahest lapsest, kes elavad ühe jalaga Hawail ja teisega Vaikse ookeani lainetes. Visuaalselt lummav ja sisult inspireeriv pala, millesse sukelduda halli lörtsi eest. Järgneb vestlusring koos tipptasemel PWA slaalomi purjelauduri Annika Valknaga.

PILETID SIIT

 

 

ÕNN KAASA, SAM

Humoorikas mängufilm kõikidele suusasõpradele. Lugu räägib kahest sõbrast Sam'ist ja Stephane’st, kes toodavad käsitööna suuski ja otsustavad turundada neid taliolümpiamängude abil. Tundub loogiline. Välja arvatud see, plaan on panna sõber Sam seal võistlema ja esindama suuskadel oma isa sünnimaad Alžeeriat. Ning jah, see film põhineb tõestisündinud lool.

PILETID SIIT

 

 

TAGASI PINNALE

Dokumentaalfilm viiest sukeldujast, kelle unistus avastada Plurdaleni koopavõrgustikku Põhja-Norras puruneb peale traagilist tõdemust, et veepinnale tagasi jõuab neist vaid kolm. Sellest hoolimata jätkub film sõprusest, lojaalsusest ja sihikindlusest veel võimsamana. “Tagasi pinnale” on erakordselt traagiline ja vapper lugu, mis väärib rääkimist ning esilinastusel on selleks kohal ka filmi režissöör Juan Reina.

PILETID SIIT

 

 

VIIMSE VEREPIISANI

Tõestisündinud lool põhinev draamafilm maailmameistrist poksijast Vinny Pazienzast, keda mängib Miles Teller. Jah, samune näitleja, kes tegi unustamatu rolli filmis “Whiplash” esitleb nüüd, et see erakordne etteaste ei olnud juhus, vaid ta kipubki olema ebainimlikult andekas igas ettevõtmises. Seega on leitud igati õige mees, kes võiks Pazienzat kehastada, kuna tegemist oli autoavarii üle elanud tippsportlasest poksijaga, kes tõusis heidutamatult jalule igas võimalikus mõttes.

PILETID SIIT

 

 

DUSTY JA MINA

Suurbritannia komöödia 1970. aastatel meheikka kasvavast Derekust ja tema koerast Slapperist, keda ihaldavad võidujooksuga äritsevad petised. Nii ootab poissi ees võitlus vastleitud armastuse ja oma lemmiklooma nimel. Film kõigile neile, kellele meeldivad südamlikud lood ja kes armastavad koeri.

PILETID SIIT

 

Dokumentaalfilm kajakisõitjast Rafa Ortiz’ist, keda ei köida enam rahuliku laine loksumise saatel aeru paitamine meres. Tegemist on mehe ja tema looga võtta ette oma kajakiga Niagara juga, mille kolme joa kõrgused on keskeltläbi 56 meetrit. See missioon kulgeb kolm aastat ja viib Oritzi kokku omasuguste heitumatute ja kartmatute seiklushingedega. Filmi üle mõtiskleb koos publikuga kanuumatkaja Andres Kaju.

PILETID SIIT

 

 

OLGE AUSAD

Film kõigile, kellele meeldib surf, seiklused, elamine täiel rinnal, keelatud viljad ja legendaarne Frank James Solomon. Sa ei tea, kes see Solomon on? Pole hullu, siit saad aimu mehest müüdi taga ning ühtlasi karastava filmielamuse elust, millest inspiratsiooni võtta või mida hoopis aabitsatõena vältida. Valik on sinu, mõttematerjali jagub igal juhul.

PILETID SIIT

 

 

TAGASILÖÖK

Dokumentaalfilm kolmest Miami korvpallurist, kes on silmapaistvalt andekad ja sihikindlad sportlased ratastoolist hoolimata. See on lugu meeskonnavaimust, vastastikkusest toest ning sisemisest jõust, mis ei peata tegemast inimesi seda, mida nad armastavad. Ekraani vahendusel näidatud sihikindlust jagavad publikuga omakorda ratastooli korvpalli Eesti koondise mängija Veiko Liiv ja võistkonna treener Meelis Raiend.

Foto: PÖFF

PILETID SIIT

 

 

MÄNGUPÄEV

Enamik, kes selle artikli on avanud ja lõpuni lugenud, vaatavad jalgpalli. Mõned vahelduva eduga, teised andunud kirega. Me vaatame neid mänge aga alati isiklikust perspektiivist. See film on võimalus elada läbi UEFA Meistrite Liiga finaalmängu 12aastase Marokolasest poisi mõttemaailma kaudu, kelle tulevik laiub ühes pidurdamatute unistustega alles ees. Filmi esilinastusele tuleb Eesti Jalgpalliliidu koolitusosakonna juhataja Karel Voolaid.

Foto: PÖFF

PILETID SIIT

 

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles