Pärnu Bay Golf Links on maailma tippväljak meie kodusel Eestimaal!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud aasta septembris Pärnumaal Tahkurannas avatud  Pärnu Bay Golf Links väljak on lühikese ajaga saanud lähiriikides Rootsis, Soomes ja Lätis üheks enim räägitud ja mängida soovitud sihtkohaks

Foto: Joosep Martinson

Golfikompleksi tehtud investeeringumaht 10 miljonit eurot on tehtud eesmärgiga luua mängutingimused ja keskkond, mis on võrreldavad maailma parimatega.

Esmane tagasiside ja muljed külastajatelt kinnitavad, et eesmärgiga on hakkama saadud. Isegi nõudlikud Eesti mängijad on  üllatunud väljaku suursugusest, kvaliteedist ning asukohast – nagu polekski Eestis, vaid välismaal, on sagedane tagasiside. 

Foto: Joosep Martinson

Nii professionaalsetele golfiharrastajatele kui algajatele mõeldud links-tüüpi väljak on rajatud vahetult mere äärde liivasele pinnasele.

Tahkuranna mereäärne piirkond oli sellise väljaku rajamiseks ideaalne. Tõelisi links-golfiväljakuid on maailma umbes 38 000 väljaku seas ligikaudu 1%, sealhulgas  golfi sünnikoduks peetav St. Andrews’ ajalooline väljak Šotimaal.

Foto: Joosep Martinson

Pärnu väljaku kavandas tunnustatud Soome golfiarhitekt Lassi-Pekka Tilander, kes on ka Saare Golf väljaku autor.

Väljaku rajamist juhtinud Mick McShane on ka legendaarse St. Andrews Links’ Castle Course ja Kingsbarns Golf Links golfiväljakute rajaja. Baltimaades teisi sarnaseid links golfiväljakuid ei leidu, mõned võrreldavad väljakud on Põhjamaades. 

Foto: Joosep Martinson

Pärnu Bay Golf Links on mitmekülgne golfikompleks, kus lisaks 18-rajalisele väljakule on ka viis par-3 rada, mis sobilikud oma raskusastmelt ning hinnalt algajale ning harjutusväljakud nii lähi- kui kauglöökide harjutamiseks.

Väljaku pikkus on 4500 kuni 6200 meetrit. Viimased mängurajad kulgevad paralleelselt Pärnu lahega, pakkude kauneid looduse vaatemänge.

Foto: Joosep Martinson

Väljakul asuva efektse klubihoone arhitektid on inspiratsiooni saanud tiil olevast golfipallist.

360 kraadi maast-laeni klaasakendest avanevad ümbritsevale võrratud vaated. Klubihoones asuvad saunad golfimängijatele, golfitarvikuid pakkuv kauplus, suure hubase kaminaga lounge’i kohvik ning restoran Eagle. Pärnu lahe lummavaid vaateid ning maitseid nautima ja tähtpäevi tähistama, seminare korraldama on oodatud kõik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles