ABBA jõuab ka mujale Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Koit Toome päevad on tihedalt täidetud tantsutundidega, peab ta leidma aega teha koos ABBA kontserdi muusikajuhi Mihkel Mattiseniga proovi oktoobris toimuvaks kontserttuuriks.
Ehkki Koit Toome päevad on tihedalt täidetud tantsutundidega, peab ta leidma aega teha koos ABBA kontserdi muusikajuhi Mihkel Mattiseniga proovi oktoobris toimuvaks kontserttuuriks. Foto: Marina Puškar

«Teate, mul on kodus kõik nii sassis! Ärge pange tähele, on ju,» ütleb tulevane tantsutäht Koit Toome ajakirjanikke keset pool tundi kestnud lauluproovi vastu võttes. Tõesti, Toomel on kiired ajad. Päevad on täis proove saate «Tantsud tähtedega» jaoks, lisaks toimub tal üle-eestiline kontsertturnee «Allikas».

Ta on öelnud oma jah-sõna ka esinemisele kolmel ABBA muusika kontserdil, mis on järg suvel Õllesummeril toimunud suurkontserdile.

Võtke pool tooni alla!

«No mis asja, kõik lood on ikka nii kõrged. Tahaks tšillilt ka võtta mõne laulu, mitte ainult häält rebestada,» muigab Toome, kes seekord laulab ABBA lugusid, mida Õllesummeril esitas Tanel Padar. «Ei ole midagi kõrge, nii ongi just hea! Näiteks «Waterloo» ongi selline hoogne kütmine,» selgitab kontserdi muusikaline juht Mihkel Mattisen süntesaatorit mängides.

«No teeme ikka pool tooni alla,» pakub Toome. «Siis hakkab jälle mingi uimerdamine madalalt. Ja kuidas ma ütlen bändile, et mängige h-duuris? Kujutad sa seda ette,» vaidleb Mattisen ja innustab Toomet ikka laulma samas helistikus. «Okei!» ütleb Toome ja tõttab kööki. Naaseb Twixi šokolaadiga. «Põhimõtteliselt on mul praegu lõuna, muul ajal pole aega!»

Toome on ajahädas

Kontserdi pressiesindaja, samuti proovis viibiv Reno Hekkonens teatab ühtäkki: «Kas teate, et Tartu piletid on juba läbi müüdud?» Toome ja Mattisen on mõlemad meeldivalt üllatunud: «Oo, kas tõesti?» Ja Mattisen viib seepeale kohe jutu uutele lauluproovidele. «Millal sulle sobib, Koit?» Toome mõtleb hetke. «No põhimõtteliselt on mul kõik päevad kinni, aga tuleb ikkagi midagi välja mõelda.»

Paariminutilise arutelu tulemusena leitakse Toome graafikus lõpuks üks 45-minutiline auk. Koit vaatab kella. «Kusjuures, me peamegi nüüd siin ka lõpetama, kuna varsti tuleb mul kesklinnas olla (saate «Tantsud tähtedega» pressiesitlusel restoranis Vertigo – M.U.). Mul on oktoobrikuu ikka täielik hullumaja,» ohkab ta. Laulja peab kolme tihedalt sisustatud nädala jooksul leidma aja, et saada laitmatult selgeks neli ABBA laulu.

Toome saadab külalised viisakalt välja ning läheb ennast lõhnastama ja lipsustama, sest tunni pärast peab ta taas täies hiilguses kaamerate ees särama.

Pressiesindaja Hekkonensi hinnangul on idee viia ABBA hittide kontsert ka mujale Eestisse väga hea. «Eesmärk ongi, et kontserti saaks kuulata lisaks Tallinna publikule ka Tartu ja Pärnu inimesed.»

Piletimüügist võib samuti järeldada, et see oli õige otsus. «Piletite ostuga tasub huvilistel kindlasti kiirustada, Tartu kontsert ongi juba välja müüdud,» kinnitab Hekkonens. ABBA muusika kontsert koosneb kahest 40-minutilisest poolest, mille vahel on vaheaeg.

Üles astuvad Koit Toome, Lenna Kuurmaa, Eda-Ines Etti, Dave Benton, Ivo Linna, Marju Länik, Gerli Padar, Jakko Maltis ja Mihkel Mattisen. Ansamblit ja lauljaid saadab 12-liikmeline keelpilliorkester.

ABBA muusika kontserdi hitid

«Waterloo» (Toome ja Kuurmaa), «Mamma Mia» (Toome), «I Have A Dream» (Linna), «Dancing Queen» (Padar, pildil), «Super Trouper» (Etti), «Money Money Money» (Padar), «One Of Us» (Benton), «Vasta, kui küsin ehk Hasta Mañana» (Länik), «Fernando» (Padar ja Kuurmaa), «Chiquitito» (Toome), «I Do I Do I Do I Do I Do» (Länik ja Maltis), «Ring Ring» (Toome ja Padar), «SOS» (Kuurmaa), «Winner Takes it All» (Kuurmaa ja Mattisen), «Honey Honey» (Linna ja Etti), «Thank You For The Music» (ühislugu)

Kontserdid algavad kõikjal kell 19

22. oktoober – Pärnu kontserdimaja

23. oktoober – Tartu kontserdimaja

24. oktoober – Tallinna linnahall

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles