Teatri talvehooaeg tuleb põnev

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 10. detsembrist nautida fantaasiarikast ja värvikat jõululavastust «Isa talveuni». Saara rollis astub üles noor laulja Saara Kadak Viljandi kultuuriakadeemiast.
Alates 10. detsembrist nautida fantaasiarikast ja värvikat jõululavastust «Isa talveuni». Saara rollis astub üles noor laulja Saara Kadak Viljandi kultuuriakadeemiast. Foto: Jaanus Laagriküll

Ugala talvehooeag on kirju, sest pakub peale traditsioonilise jõululavastuse teatrielamusi ka täiskasvanutele.

Lavale on jõudnud Anton Hansen Tammsaare tõlgendus «Jürka», mis põhineb «Põrgupõhja uuel Vanapaganal». Jürka rollis on teatri raudvara Peeter Jürgens ning lavastuses teevad kaasa paljud Ugala näitlejad. Tüki on dramatiseerinud ja lavastanud Peeter Tammearu.

Detsembris etendub väikeses saalis südant liigutav ja elujaatav «Grace ja Glorie», mille peaosades on Leila Säälik ja Kadri Lepp.

Suures saalis jõuab vaatajate ette kauni muusika ja helge süžeega «Nii nagu taevas», kus peaosas näeb Indrek Sammulit.

Lisaetenduse annab ka Ugala noortestsuudio, kes toob 11. detsembril vaatajate ette oma esimese pääsukese «Kuugelmuugel».

Detsembrikuisel raadioteatriõhtul tuleb ettekandele Andres Noormetsa kuuldemäng «Vaikus ja karjed», mis pälvis festivalil «Prix Europa 2010» parima kuuldemängu tiitli.

Elulähedase ja hoogsa Ibseni näidendi «Stockmannid» lavastas kevadel Ugalas Andres Noormets Endla teatrist. Tänapäevalgi aktuaalses lavaloos teeb kaasa suur osa truppi, massistseenides osalevad Viljandi rahvateatri näitlejad ning vabatahtlikud. Silver Vahtre põnevat lavakujundust, mille keskmes on suur veekogu, täiendab huvitav valguslahendus.

Sügise hakul esietendus Ugalas draamakomöödia «Maakad», kust ei puudu ka hinge minev perekonnalugu, mis on põimitud elava muusikaga Ruslan Trochynskyi juhtimisel.

Naeruhimulistele pakub Ugala klassikalist inglise komöödiat «Majandustõus ehk Kohe käib pauk» ja Andrus Kiviräha näidendit «Vanamehed seitsmendalt».

Theatrumi näitleja ja lavastaja Andri Luubi kirjutatud ja lavastatud «Piloot» erineb sellest, mida ollakse harjunud teatris nägema. Lennufirma Ugalair pardal on reisijatel võimalik kogeda lavastuse omapärast koomilist vormi ja humoorikat teksti. Kas suudetakse õhku tõusta, jääb vaataja otsustada.

Lapsed saavad peale laval tembutava Karlssoni ja limonaadilembese Limpa alates 10. detsembrist nautida fantaasiarikast ja värvikat jõululavastust «Isa talveuni». Saara rollis astub üles noor laulja Saara Kadak Viljandi kultuuriakadeemiast.

Kui plaanite teatrikülastuse aegsasti, võite saada piletid soodsamalt: 30 päeva varem maksab pääse 125 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles