SEE Teatris on klubiõhtu Onu Bellaga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Onu Bella autobiograafiliste sugemetega ilukirjandusliku teose "Ma võtsin viina"  esitlus.
Onu Bella autobiograafiliste sugemetega ilukirjandusliku teose "Ma võtsin viina" esitlus. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Reedel, 19. novembril algusega kell 21 toimub SEE Teatris klubiõhtu Onu Bella ehk Igor Maasikuga, kus ta tutvustab oma raamatut “Ma võtsin viina”.
 

“Lugu algab lapsepõlvest, naljakate ja õpetlike seikade kõrval on kirja saanud ka traagilised ja isiklikud, tekst jalutab, muie näol, läbi õpilasmaleva, kontsertide ja erootikamessi Sekspeditsioon tänapäeva välja,” tekitavad klubiõhtu korraldajad külalise vastu huvi.

Torkab silma, et Onu Bella armastab väljapeetud kirjastiili, ei lasku labastesse väljenditesse, tikub kohati, ilmselt esteetilistel kaalutlustel, koguni uusi võõrsõnu välja mõtlema. Bella toredalt kenitleva kirjastiiliga sobivad nood juhuleiud väga hästi.

Raamatu kõrvaltegelaste galerii on võimas: filminäitlejast Kristiina Bellanovast kuni Vormsi Ennu ja moosekantideni. Nalja saab raamatus kohati, juuakse palju, leidub mõningaid diskreetseid vihjeid seksile.

Huvitav lugemine on enamasti kogu aeg. Viimases peatükis on näpuotsaga küllaltki selgepilgulist ühiskonnakriitikat ja täitsa viimaseid lehekülgi katavad laulutekstid.

Kogu õhtu jooksul lisavad vürtsi muusikapalad ja filmikatked. Filmilintidele on jäädvustatud ka palju nn musta materjali, mida saab näha ainult siin ja praegu ehk SEE Teatris.

Korraldajad lubavad, et publik saab oma sõna sekka öelda või esitada küsimusi. Lubatud on pisike provaktiivsus, sest piir lava ja saali vahel on dialoog. “Onu Bella on toomas unisesse ja halli Haapsallu (mida ta ise peab üheks armsaimaks linnaks) pisut värskendavat särtsu,” arvavad korraldajad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles