«Kääbik» filmitakse ikkagi Uus-Meremaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmis peaosa mängib Martin Freeman võib rõõmustada: teekond algab peagi
Filmis peaosa mängib Martin Freeman võib rõõmustada: teekond algab peagi Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa peaministri sõnul filmitakse «Kääbiku» romaanil põhinevad kaks filmi Uus-Meremaal, nagu plaanitud. Filmistuudiote kahtlused hajutas riigi valitsuse tehtud maksukärbe.

Üleeile ja eile pidas riigi peaminister John Key läbirääkimisi Hollywoodi stuudiobossidega, kes kaalusid võimalust toota filmid kuskil mujal. Stuudioid Warner Bros ja New Line häiris Uus-Meremaa näitlejate ametiühingute nõudmised palga suhtes ja ähvardused filme boikottida, kirjutab BBC News.

«Olen rõõmus, et jõudsime selle tulemuseni,» ütles peaminister. «Kahe «Kääbiku» filmi väntamine mitte üksnes ei kindlusta tööd tuhandetele uusmeremaalastele, vaid jätkab «Sõrmuste isanda» triloogia edu Uus-Meremaa reklaamimisel kogu maailmas.»

Reutersi andmeil muutis Uus-Meremaa valitsus riigi filmindusega seotud maksusätet, tänu millele hoiavad stuudiod kokku umbes 7,5 miljoni USA dollarit. «Kääbiku» kahe filmi eelarve on umbes 500 miljonit dollarit.

Raamatu «Kääbik» avaldas J.R.R. Tolkien 1937. aastal ja see on eellugu «Sõrmuste isanda» filmisaagas kujutatud sündmustele. Režissöör Peter Jackson võttis kogu «Sõrmuste isanda» üles oma kodumaal Uus-Meremaal, mille meeldejääv maastik on saanud Tolkieni raamatutel põhinevate filmide visuaalseks visiitkaardiks.

Jackson alustab «Kääbiku» võtteid veebruaris. Filmis hakkab peaosa mängima teleseriaalist «Kontor» tuntud 39aastane inglise näitleja Martin Freeman (Bilbo Paunaste ehk Bilbo Baggins), samuti Richard Armitage (Thorin Tammiskilp) ja sir Ian McKellen (Gandalf).

«Kääbiku» esimene osa peaks esilinastuma 2012. aastal ja teine osa aasta hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles