Oht: «Kääbiku» filmiproduktsioon võib Uus-Meremaalt lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See foto on filmist «Sõrmuste isand», mis on mõtteliselt seostud «Kääbiku» süžeega, taustal filmist tuntud Kesk-Maa
See foto on filmist «Sõrmuste isand», mis on mõtteliselt seostud «Kääbiku» süžeega, taustal filmist tuntud Kesk-Maa Foto: SCANPIX

Filmistuudiot MGM haaranud rahamured on korduvalt veeratunud kive J.R.R. Tolkieni raamatu «Kääbik» põhjal samanimelise filmi loomise teele. Nüüd on Uus-Meremaa lausa peaministri tasemel filmistuudioga läbi rääkimas, et see filmi tootmist kuhugi odavamasse kohta ei viiks.

 

Meenutagem, et juunis teatas režissöör Guillermo del Toro, et loobub «Kääbiku» lavastamisest, sest filmivõtted olid selleks ajaks tema jaoks juba talumatult kaua edasi lükkunud. Käesoleval kuul tuli uudis, et filmi režissööri toolile istub Peter Jackson, mees, kes lavastas «Sõrmuste isanda».

Stuudio MGM teatas eelmisel nädalal, et kaalub filmi tootmise algselt planeeritud Uus-Meremaalt viia mõnda odavamasse kohta. Nagu näiteks Inglismaa, Šotimaa, Iirimaa, Kanada, Austraalia või Ida-Euroopa, kirjutab Reuters.

Sellisel juhul ei toimuks enam filmi tegevus «Sõrmuste isandast» tuntud fenomenaalse maastikuga Keskmaal, mis asub geograafiliselt  Uus-Meremaal. Tolkieni 1937. aastl ilmunud raamat «Kääbik» on eellugu raamatutele, mille põhjal filmiti «Sõrmuste isanda triloogia».

Täna olid Uus-Meremaal mitmed meeleavaldused, kus umbes 3000 kohalikku elanikku avaldas soovi, et filmikompanii teeks filmi ikka Uus-Meremaal. Asjasse on kaasatud koguni Uus-Meremaa peaminister John Key, kes kohtub homme ses küsimuses MGM juhtidega, kes homseks Uus-Meremaale saabuvad. Seniste plaanide järgi algaksid filmivõtted järgmise aasta veebruaris.

Uus-meremaalaste huvi on ka väga praktiline: kui eeldatavalt kaheosaliseks kavandatud filmi produktsioon Uus-Meremaalt lahkub, jääb riik ilma umbes 1,5 miljardist dollarist, mis oleks võimalik teenida kasutades riigi mainet Tolkieni tegelastest tehtud filmide «sünnimaana».

Elu 24 jälgib ja vahendab lähipäevil uudiseid mainitud läbirääkimistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles