A-HA, “The very best of”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Norra elektroonilise roki punt A-HA oleks võinud pärast esimest albumit laiali minna, sest 1985. aastal ilmunud debüütplaadiga “Hunting High and Low” saavutasid Morten Harket, Magne Furuholmen ja Pål Waaktaar sisuliselt kõik, mis saavutada oli. Plaat müüs mis mühises, singlimüügi tabelite tipud kogu maailmas langesid üksteise järel, takkaotsa võitis plaat Grammy.

Sama plaadi esiksingel on “Take On Me”, mida ilmselt teab une pealt igaüks, kes vähegi midagi A-HAst teab. Samalt plaadilt leiab kuldloo “The Sun Always Shines on TV” ja muidugi helikandja nimiloo.

Järgneva 25 aasta jooksul on Norra punt pakkunud fännidele niisuguseid pärleid nagu “Touchy” (1988), “Crying In The Rain” (1990), “Minor Earth Major Sky” ja “Velvet” (2000). Siia nimistusse sobib suurepäraselt bändi tuttuus singel “Butterfly, Butterfly”.

1993. aastal, kui A-HA laiali läks, oli bänd müünud 20 miljonit plaati. Õnneks ei olnud norrakate sooloprojektid märkimisväärselt edukad ja viis aastat hiljem said mehed uuesti kokku, et tänini toota kõrgetasemelist muusikat.

Oma 25. aastapäevaks avaldas A-HA duubelkogumiku, millelt leiab 38 hitti kõigilt bändi plaatidelt, peale selle eelnimetatud tuliuue singli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles