Hiinlanna andis kino ajaraiskamise pärast kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlanna andis kino ajaraiskamise pärast kohtusse
Hiinlanna andis kino ajaraiskamise pärast kohtusse Foto: SCANPIX

Hiinas elav naine andis kino kohtusse, kuna enne filmi algust näidati 20 minutit reklaame.

Chen Xiaomei sõnul ei teavitanud Xianis asuv Polybona International Cinema kinokülastajaid kui kaua reklaamid kestavad enne kui algab linateos «Järeltõuge», kirjutab The Telegraph.

Advokaadina töötav Chen süüdistab kino tema aja raiskamises ja inimõiguste rikkumises.

Juhtumi võttis käsile Shaanxi provintsi pealinna Xiani kohus.

Chen nõuab, et kino maksaks talle tagasi kinopileti hinna, mis oli 35 jüaani. Lisaks nõuab ta sama suure summa ajaraiskamise ning ühe jüaani emotsionaalse kahju tekitamise kompensatsiooniks. Ka peaks kino ta ees kirjalikult vabandama.

Advokaat soovitas kinodel oma lehekülgedele üles riputada informatsiooni selle kohta kui kaua filmieelsed reklaamid kestavad. Cheni arvates peaks kinod reklaamide näitamise kahandama viiele minutile.

Chen läks vaatama filmi «Järeltõuge», mis räägib Hiinat 1976. aastal tabanud võimsast maavärinast. See film on kujunenud Hiinas menukiks, mis on tegijatele sisse toonud 650 miljonit jüaani.

Režissöör Feng Xiaogangi tõsielul põhinev film räägib ema ja tütre taaskohtumisest 30 aastat pärast 7,8-magnituudist maavärinat Tangshanis.

Tangshani maavärinat peetakse 20. sajandi suurimaks seismiliseks katastroofiks. 28. juulil 1976. aastal kell 3.42 kohaliku aja järgi toimunud maavärinas hukkus 240 000 inimest. Tangshani linn hävines täielikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles