Venemaal on 112 last, kes pärivad üle miljardi dollari

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal on 112 last, kes saavad päranduseks üle miljardi dollari
Venemaal on 112 last, kes saavad päranduseks üle miljardi dollari Foto: AFP / Scanpix

Vene ajalehe Finans andmetel on Venemaal 112 last, kes oma vanematelt saavad päranduseks üle miljardi dollari.

Nimekirja eesotsas on viieaastane Marina ja seitsmeaastane Pjotr Deripaska, kelle isa Oleg Derpaska on alumiiniumifirma Rusali omanik ning Venemaa rikkaim mees, vahendab Helsingin Sanomat.

 

Mõlemad lapsed saavad päranduseks 20 miljardit dollarit (214 miljardit krooni).

 

Kolmandal positsioonil on 17-aastane Jusuf Alekperov. Tema päranduse suurus on 13,5 miljardit dollarit (144 miljardit krooni).  Jusuf Alekperovi isa Vagit Alekperov on Lukoli  omanik.

 

Kütuse ja metsatööstusega rikkaks saanud Roman Abramovitši lapsed on selles pingereas alles 34. kohal. Abramovitšil on viis last.

 

Sellel nädalal avalikustatud nimekiri näitab selle koostajate sõnul Vene rikaste varanduslikku seisu ja selle paranemist aasta jooksul.

 

«Kui veel möödunud aastal oli miljardite pärijate nimekirjas 87 last, siis nüüdseks on seal 112 last,» nentisid koostajad.

Osa lastest on kaasatud äritegemisse. Näiteks Jusuf Alekperov on investeerinud talle kuuluvad 90 miljonit dollarit (963 miljonit krooni) Lukoili.

Kuid mitte kõigi Vene jõukate vanemate laste tulevik ei ole nii helge. Näiteks terasetööstusega rikastunud Aleksei Mordašovi 22-aastane poeg Ilja Mordašov ei pruugi pärandust saada. Aleksei Mordašovil on teisest abielust kaheksa-aastane poeg Kirill, kes on isa pärijaks määratud.

Aleksei Mordašov maksab esimesest abielust sündinud pojale  ja ta emale elatusraha 620 dollarit (6634 krooni) kuus.

Paljud jõukad venelased on kolinud välismaale, seal kinnisvara soetanud ning koolitavad oma lapsi välismaistes eliitkoolides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles