The Dead Weather “Sea of Cowards”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Alison Mossharti (The Kills and Discount), Jack White (The White Stripes ja The Raconteurs), Dean Fertita (Queens of the Stone Age) ja Jack Lawrence (The Raconteurs ja The Greenhornes) on oma kõrvalprojektiga The Dead Weather andnud välja megalaheda teise albumi.

Tegu on väga kõva 1970. aastatesse naasva alternatiivrokiga, mida iseloomustavad vihased kitarririfid, räpane bass ja psühhedeelne sound.

Loogiliselt võttes peakski plaat olema ennekõike tõelistele isastele, sest käesoleva albumiga mõnitab The Dead Weather peamiselt internetikasutajate põlvkonda.

“Albumi nimi (“Argpükste meri” – toim) viitab, kuidas internet võimaldab inimestel esineda kellegi teisena ja mõnitada teisi argpükslikult vale nime alt,” seletas Jack White The Sunile. “Internet annab inimestele võimaluse kuulutada midagi kogu maailmale, kuid enamik neist on kahjuks liiga arad, et teha seda oma õige nime alt. Mulle näitab see, et vastutustundest ei ole sellele põlvkonnale midagi räägitud.”

Kaasaegne põlvkond on bändile päris korralikult ette jäänud. Internetiavaruste austajate kõrval saavad oma koosa kõikvõimalikud muidusööjad, ringiaelejad, autopeded, narkarid ja muidu lakekrantsid. Et seda saadab niivõrd ülbe muusika, pole plaadi kohta üldse midagi halba öelda.

Sisaldab värskeid singleid “Die by the Drop” ja “Blue Blood Blues”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles