Suri legendaarne house muusika ristiisa DJ Frankie Knuckles

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. aprillil 2014 Suri legendaarne house muusikat viljelev DJ Frankie Knuckles
1. aprillil 2014 Suri legendaarne house muusikat viljelev DJ Frankie Knuckles Foto: facebook.com

Kurb uudis house muusika sõpradele: Legendaarne DJ Frankie Knuckles suri 1.aprillil, 2014. Seda kinnitavad oma Facebook`i lehel katema lähedased sõbrad, DJ Deeon ja Paul Johnson.

House muusika ristiisaks kutsutud oli DJ Frankie Knuckles oli surres vaid 59-aastane.

Knuckles sündis Bronxis USAs aastal1955 ja alustas tööd DJna New Yorgis 70ndatel. Pärast kolimist Chicagosse aastal 1977 mängis ta kuulsas house muusika klubis Warehouse ning hiljem rajas juba  oma klubi vanasse elektrijaama.

Tema kuulsamateks hittideks olid «Your Love», «Baby Wants To Ride» ja «Tears». Tema DJ karjjär jätkus kuni elupäevade lõpuni. Aastal 2004 nimetati Chicagos isegi üks tänavatest tema järgi. See on sama tänav, kus kunagi asus klubi nimega Warehouse.

Veel ei ole veel selge, kuidas Knuckles suri, kuid ilmselt selgub see lähipäevil.

DJ Frankie Knucklesi ootamatu surm vapustas tema head sõpra DJ David Moralest

«Ma ei suuda uskuda, et minu kallis sõber Frankie Knuckles on igaveseks lahkunud,» kirjutas Morales. «Ma lihtsalt ei suuda rohkem hetkel kirjutada... Mul on kohutavalt kahju...»

Knucklesi kauaaegne äripartner, Frederick Dunson ütles Chicago Tribune`ile et tuntud ja kõigi poolt palavalt armastatud DJ suri ootamatult pärastlõunal oma kodus.

Seda kinnitas ka Chicago haigla Cook County meditsiiniline ekspertiis, kus öeldi, et Knuckles suri esmaspäeval Chicagos. Arst ei soovinud surma põhjust veel avaldada.

Mitmed muusika veebilehed on teatanud siiski, et Knuckles suri ilmselt komplikatsioonidesse, kuna põdes teise astme diabeeti.

2000ndate alguses avastati Knucklesil luu infektsioon osteomüeliit. See juhtus peale õnnetut  luumurdu lumelauaga sõites. Aastal 2008 mehe jalg amputeeriti, kuid sellegipoolest keeldus ta oma töökoormust vähendamast ning jätkas plaatide keerutamist klubides. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles