Eurovisioonil osalevad võistluse edukaimad laulukirjutajad

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisioon, Oslo - Pete Waterman ja Mike Stock
Eurovisioon, Oslo - Pete Waterman ja Mike Stock Foto: Verni Leivak

«Oleme võistluse edukaimad laulukirjutajad,» ei põdenud võltshäbelikkust Inglismaa esindaja Josh Dubovie laulu «That Sounds Good To Me» üks autoreid Pete Waterman.

Tõsi see on - koos teise lauluautori Mike Stockiga on nende loodud lauludega plaate kahekümne viie aasta jooksul müüdud 500 miljonit (!) eksemplari, enam kui 200 laulu aga jõudnud Ühendkuningriigi muusikatabelitesse.

Pole ka ime, sest just nemad on näiteks popsensatsiooni Kylie Minogue avastajad, kelle neli esimest plaati on nende produtseeritud ning sinna enam kui pooled laulud kirjutanud. Kindlasti teavad eestlased Stocki ja Watermani artistidest veel Jason Donovani, Rick Astley`t, Hazell Deani, Bananaramat, Mel & Kimi, Donna Summerit, Cliff Richardit, Sybilit jpt.

Waterman ütles, et võtab Eurovisiooni lihtsalt kui väljakutset - ta tahab mõista, milline on ettearvamatu lauluvõistluse hitivalem. «Seda enam, et kõik inimesed peavad end Eurovisiooni ekspertideks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles