Hakkame aga jälle ennustama!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovison 2010 Song Contest Oslo 2010 - Eurovisioon 2010 Oslos
Eurovison 2010 Song Contest Oslo 2010 - Eurovisioon 2010 Oslos Foto: Eurovision 2010

Homme õhtul astuvad Eurovisiooni lavalaudadele 17 esimese poolfinaali võistlejat.


Kummastki poolfinaalist pääseb edasi kümme paremat, kes võistlevad finaalis laupäeval, 29. mail algusega kell 22.00. Esmakordselt selgitatakse kümme kummastki poolfinaalist edasipääsejat selles poolfinaalis osalevate maade televaatajate ja muusikaspetsialistidest koostatud žüriide hääletustulemuste liitmisel.

Nagu alati, on finaalis endale koha kindlustanud nelja suurima teleorganisatsiooni Prantsusmaa, Inglismaa, Hispaania ja Saksamaa ning korraldajamaa Norra poolt esitatud laul.

Aga see kõik on veel mägede taga. Enne peab Malcolm Lincoln endale välja võitlema koha finaalis. Kas ta pääseb sinna? Kes on meie poitse kõige suuremad konkurendid selles poolfinaalis?

Vaata-kuula lugusid ja avalda arvamust! Nagu näha, võistleb Eesti lugu koos meie lähinaabritega samas poolfinaalis, kus ports balkani-riike (ja nende hääletamiskombeid me teame) ning suured slaavi riigid. kas see avaldab edasipääsule mõju? kas uus hääletussüsteem muudab lõpptulemusi?
 

1. Moldaavia

2. Venemaa

3. Eesti

4. Slovakkia

5. Soome

6. Läti

7. Serbia

8. Bosnia ja Hertsegoviina

9. Poola

10. Belgia

11. Malta

12. Albaania

13. Kreeka

14. Portugal

15. EJV Makedoonia

16. Valgevene

17. Island

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles